Haberler

Amasya Türkiye'ye Model Olacak

Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, "Amasya, Kentin Yol Haritasını Çizmiş" Dedi.

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, "Amasya, kentin yol haritasını çizmiş" dedi.

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz ve Belediye Başkanı İsmet Özarslan'ın davetlisi olarak Amasya'ya gelen Tarihi Kentler Birliği'nin kurucusu ve Çevre ve Kültür Değerlerini Korumu ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, yapımı tamamlanan Saraydüzü Kışlası Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulunduktan sonra Vali Lekesiz ve Başkan Özarslan önderliğinde kent gezisi yaptı. Amasya Valiliği'nde yapılan toplantıda Amasya'nın geleceği ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler alan Prof. Dr. Metin Sözen, Amasya'nın çok önemli bir iş yaptığını ve yol haritasını çizen nadir kentlerden olduğunu söyledi.

Gelecekle ilgili yol haritasının çizilmesinin büyük bir başarısı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Metin Sözen, "Şuanda bizim her kentte altını sürekli çizdiğimiz, koca İstanbul'da bile 'Geciktiniz' diye altının biran evvel çizilmesini istediğimiz kentin yol haritasının Amasya tarafından çizildiğini gördüm. Sorunun çözüm noktasının başlangıcı kentin yol haritasının çizilmesidir. Belirli aralıklarla geleceğini kent nasıl bir senaryoya bağlıyor, yalnız kültür turizmi alanında değil, hayatın tüm evresinde sanayisinden turizme, tarımdan geleneksel sanatlara kadar tüm alanlarda üçüncül bakış açısını temel cümle olarak görmek doğrusu büyük mutluluk. Burada kalmayalım diyoruz, bu yılın sonunda bölgeye ve ülkeye yayılması gereken bu modelin daha berrak bir hale getirilerek Amasya modeli olarak sunulmasında büyük yarar var. Amasya'da bulunan bilgili, birikimli, özverili kimliklerin bir araya getirilerek geçmişte olduğu gibi ülke ve dış dünyadaki insanlarla ilişki kurularak eskiden olduğu gibi kültür kenti Amasya, bilim kenti Amasya ve geleceğini farklı kılan Amasya başlıkları altında farklı bir Amasya'nın hem havzasına hem bölgesine hem de ülkeye çıkış yapması zamanı gelmiştir" diye konuştu.

Metin Sözen, 2 günlük Amasya ziyaretinde kentin tarihi ve güzelliklerini görerek valilik ve belediye tarafından yapılacak olan çalışmalara destek vermek için ön bilgi edindi.

(DY-SA)

02.02.2008 15:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title