Haberler

Kaya: Amasya Turizmde Altın Çağını Yaşıyor

Güncelleme:

Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, 2013'ün ilk 3 ayında 49 bin 950 yerli ve yabancı turistin kentteki müze ve ören yerlerini gezdiğini belirtti.

Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, 2013'ün ilk 3 ayında 49 bin 950 yerli ve yabancı turistin kentteki müze ve ören yerlerini gezdiğini belirterek, "Amasya turizmde altın çağını yaşıyor" dedi.

Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, kente gelen turist sayısı hakkında bilgi verdi. 2012'nin ilk 3 ayında Amasya'ya 28 bin 750 yerli ve yabancı turist geldiğini dile getiren Kaya şunları söyledi:

"Bu rakamlar müzemize ve diğer ören yerlerine bilet alarak girenlerin sayısıdır. Müze kartı ile giren ve Amasy' ya geldiği halde buralara girmeyen ziyaretçilerimizin sayısını bilmiyoruz. Bunları da ilave edersek bu rakam daha yukarı çıkacaktır. 2013'ün ilk 3 ayında da yerli ve yabancı turist toplam 49 bin 950 kişi müze ve ören yerlerini gezdi. Bizim Amasya olarak son 5 yıldır yurt içi ve yurt dışı turizm fuarlarında yapmış olduğumuz tanıtımlar meyvesini vermeye başlamıştır. Bugün geldiğimiz nokta bizi mutlu etse de hedefimiz 500 bin turistin, ilerleyen yıllarda 1 milyon turistin kentimize gelmesidir. Ama yılın ilk 3 ayındaki rakamlar bize bu yıl 500 bin turist hedefimizi aşacağımızı gösteriyor. Amasya turizmde altın çağını yaşıyor."

7 BİN YAŞINDA BİR BEBEK

Amasya Müzesi Müdürü Celal Özdemir de, müzede 6 bin civarında arkeolojik eser bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Müzemizde teşhir ettiğimiz 12 bin 500 civarında sikkemiz mevcuttur. Bunun yanında 4 bin 500 adet etnografik olmak üzere toplam 23 bin civarında tarihi eser sergilemekteyiz. Orta Karadeniz bölgesinin neolitik diyebileceğimiz, milattan önce 6 bin 500 yıllarına ait, Doğantepe beldesinde 2006 yılında yapmış olduğumuz çalışmalar sırasında, şu anda Anadolunun 7 bin yaşındaki en yaşlı bebeğini bulduk. O kazıda elde ettiğimiz buluntuları ve aile mezarlığını tek bir vitrin halinde Amasya'ya gelen ziyaretçilerimizin beğenisine sunuyoruz. Ayrıca Amasya'nın kronolojisi milattan önce 6 bin 500'lü yıllardan başlayıp, Cumhuriyetin başlangıç yıllarına kadar ait olan eserleri müzemizde rahatlıkla gelip görebilirler."

Özdemir, müzeye gelen ziyaretçilerin en çok mumyalara ve Hitit fırtına tanrısı Teşup'a ilgi gösterdiğini söyledi. - Amasya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Ahmet Kaya Amasya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title