Haberler

Amasya: Tgsd Anadolu Turunda

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Bektaş ve yönetim kurulu üyeleri, gazetecilerle birlikte çıktıkları Anadolu turunda Amasya'ya geldi.

Amaçlarının üretimi Anadolu'ya taşımak olduğunu belirten 16 gazete temsilcisi ve TGSD Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte düzenlenen Anadolu turunun Amasya ayağında Vali Celaleddin Lekesiz'i ziyaret eden TGSD Başkanı Aynur Bektaş, "Amacımız, sektöre, ülkemize ve sanayimize fayda sağlamak, sosyal istikrarı sağlamada yardımcı olmak. Çünkü sektörümüzde 3 milyon 500 bin insan çalışıyor. Bunun 3'te 2'sini kadın çalışanlar oluşturuyor. Maalesef kayıt dışıyla bizde mücadele ediyoruz. Hazır giyim ihracatı 14 milyar dolar, tekstil ihracatı 5 milyar dolar olmak üzere 19 milyar dolar ihracat yapılıyor. İç piyasayı da eklediğiniz zaman 30-35 milyar civarında toplam bir ciroya sahip. Tekstil, genel ihracatın yüzde 25'ini, üretimin yüzde 20'sini, istihdamın da yüzde 20'sini sağlıyor" dedi.

Anadolu gezisine değinen Bektaş, "Dünya Ticaret Örgütü, 2005'ten sonra dünyada malların serbest dolaşımı neticesinde Türkiye'nin ihracatta kayıpları olacağını söylüyordu, ama 2005'i biz yüzde 5 artışla bitirdik. 2006'da biraz geri gider gibi olduk, ama son anda bir parça destekle 5 Temmuz itibariyle artı 3.2'yi gördük. Artık üretimin Anadolu'da yapılması gerekir. Bu hem göçü engelleyecektir hem de Anadolu'ya iş, aş ve barışı getirecektir. İstikrar tabi ki devlet politikası olmalı ve İstanbul'un da moda merkezi haline gelmesi lazım" diye konuştu.

TGSD Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Amasya'nın tarihi yerlerini gezdikten sonra Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrikalarda incelemelerde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title