Haberler

Amasya Şeker Fabrikası'nda 59. Pancar Alım Kampanyası Başladı

Amasya Şeker Fabrikası'nın 59.pancar alım kampanyası törenle başladı.

Amasya Şeker Fabrikası'nın 59. pancar alım kampanyası törenle başladı.

Fabrika Genel Müdürü Selahattin Akbel, Amasya Şeker Fabrikası'nın Suluova tesislerindeki törende yaptığı konuşmada üreticilere seslendi.

"Bu yıl fabrikamızın 59. kampanya döneminde 85 bin dönüm pancar ekimi yapılmıştır" diyen Akbel, şöyle devam etti:

"Tahmini olarak 70 gün sürecek üretim sürecinde yaklaşık 440 bin ton pancar işlenecek ve işlenen bu pancardan yaklaşık 48 bin ton kristal şeker, 17 bin ton melas, 72 bin ton yaş küspe elde edilecektir. Fabrikamız ülkemiz ekonomisine bu yıl yaklaşık 115 milyon lira civarında katma değer sağlayacaktır."

Belediye Başkanı Mahmut Boz ise, "İlçemizin kurulmasında fabrikamızın katkısı en üst düzeydedir. Bölgemizi giydiren ve yediren şeker fabrikası olmuştur. İlçemizin hayırlı evlatları olarak bu büyük yatırıma sahip çıkalım. Yeni kampanya dönemi tüm bölgemize hayırlı olsun" dedi.

Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal ise, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Amasya bölgesinin en itibarlı ve en büyük KDV üreten işletmesi şeker fabrikasıdır. Kurulduğu günden beri bölgemize önemli istihdam kazandıran bu emaneti geleceğe taşımak için sorumluluk almış bulunuyoruz. Bu işletmemizi çalışanlarımız, çiftçilerimiz ve halkımızla daha iyi yere getireceğiz."

Daha sonra fabrikaya ilk pancar teslim eden 15 çiftçiye çeşitli hediyeler verildi. Kurban kesilip dualar edilmesinin ardından 59. dönem pancar alım kampanyasının açılış kurdelesi kesildi.

Programa, Amasya Pancar Ekicileri Kooperatif Başkanı Hüseyin Fak, Suluova Pan Et AŞ. Yönetim Kurulu Müdürü Bekir Gümüş, Suluova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Aksu, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri ile fabrika çalışanları ve bölge çiftçileri katıldı.

Muhabir: Murat Arslan

Yayıncı: Dilek Sezen - AMASYA

Kaynak: AA / Yerel

Suluova Amasya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title