Haberler

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Genel Kurulu

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı ve MHP Milletvekili Aday Adayı Mahmut Demir'e, Pancar Ekicileri Destek Verdi.

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı ve MHP Milletvekili Aday Adayı Mahmut Demir'e, pancar ekicileri destek verdi.

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 56. Mali Genel Kurul Toplantısı'nda, siyasete soyunan dünya şampiyonu milli güreşçi Mahmut Demir adeta şov yaptı. 12 Haziran Stadı'nda yapılan genel kurula katılan pancar ekicilerine hitabeden Mahmut Demir, Türk çiftçisinin sıkıntılarının dış kaynaklı olduğunu belirtti. Demir, son yıllarda gayri safi milli hasılanın ve fert başına düşen milli gelirin dolar bazında arttığının iddia edildiğini söyleyerek, "Yüksek bir kalkınma hızına eriştiğimiz öne sürülmekteyse de,

kağıt üzerinde var görülen bu olumlu gelişmelerden tarım kesiminin nasibini almadığı, bırakın gelirinde artış olmasını, Türk çiftçisinin çok büyük gelir kayıplarına uğradığı gerçeğiyle karşı karşıyayız" dedi.

Türk çiftçisinin içerisine düştüğü perişanlığın nedeninin ABD ve AB ülkelerinin dayatması olduğunu ileri süren Demir, kendisinin, dış güçlerin Türkiye şeker pazarına hakim olma gayretlerini bildiğini açıkladı. Demir, "Şeker kaçakçılığının büyük boyutlarını gördüm ve bununla mücadele ediyorum. Halen bölgemizde uygulanan düşük kotaya karşı savaş veriyorum. Bu yaşadıklarım beni siyasete girmeye mecbur bıraktı. Dolayısıyla 22 Temmuz milletvekilliği genel seçimleri için aday adayı oldum" diye konuştu.

Genel kurula katılan ve kendilerine dağıtılan kumanyalar arasında bulunan şemsiyeler sayesinde ıslanmaktan kurtulan 13 bin 850 pancar ekicisi çiftçinin uzun süre alkışlayarak milletvekilliği için destek verdiği Mahmut Demir, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Stada geniş güvenlik önlemleri altında alınan çiftçiler, genel kurulda denetleme kurulu üyeliğine Altan Erol Kargı, Fahrettin Eliaçık ve Musa Erkoç'u seçti. Bu isimler 2 yıl görev yapacak.

(DY-AG-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title