Haberler

Amasya: İçişleri Bakanı Aksu, Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi'ni Hizmete Açtı

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde yeni yapılan ve 800 öğrenci kapasiteli Polis Meslek Eğitim Okulu'nun açılışını yaptı.

Ankara'dan Merzifon'a helikopterle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya'yla birlikte gelen Abdulkadir Aksu'yu Amasya Vali Celaleddin Lekesiz, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, 5. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Sinan Anlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, Merzifon Polis Meslek Eğitim Okulu Müdürü Ahmet Mutlu ve vatandaşlar karşıladı.

Açılış töreni öncesinde konuşma yapan İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, teknoloji ve küresel dünya düzeninin etkisi ile suçla mücadelenin daha zor ve karmaşık hale geldiği dünyada yaşadıklarını belirterek, "Suç ve suçlularla daha iyi mücadele edilmesi için uluslararası gelişmelerin yakın takip edilmesi gerekli. Teknolojinin sunmuş olduğu imkanlardan istifade edilip, güvenlik güçlerimizin sürekli kendilerini yenilemeleri gerekiyor. Bunu yaparlarken de vatandaş memnuniyetini ve suçla mücadelede vatandaşla yapılacak işbirliğinin önemsenmesi de gerekli. İçişleri Bakanlığı olarak bu küresel değişime ayak uydurmak için insana sevgi, bireye saygı, mutlu birey, huzurlu toplum gibi değerler temelinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bugün geldiğimiz noktada; polisimizin, jandarmamızın ve sahil güvenliğimizin teknik donanım ve kabiliyet performansının çok üst düzeyde olduğunu görüyorum. Bundan gurur duyuyorum. Bir yandan güvenlik güçlerimizin eğitim seviyesini en yüksek seviyeye çıkartmak için bir dizi eğitim projesi yürütürken, bir yandan da bilgisayar ve iletişim teknolojisinin en son yeniliklerini sizlerin hizmetine sunuyoruz" dedi.

Aksu, "Artık güvenlik güçlerimiz insan gücünün niteliği ve kullandığı teknoloji ile Avrupa'daki benzer teşkilatları aratmayacak seviyeye gelmiştir. Teknoloji ağırlıklı projelerden en önemlisi, Başbakan tarafından geçen yıl açılışı yapılan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyon (MOBESE) projesidir. Bu proje; kapkaç, gasp ve hırsızlık olaylarında vatandaşlarımızı rahatlatacak, suç ve suçluluğu önleyecek. Bu proje İstanbul'da hizmete girdiğinden bu yana, çok kısa zaman geçmesine rağmen güzel neticeler elde edilmiştir.Teknolojiyi kullanarak suç ve suçlunun önlenmesi ve vatandaşımıza daha hızlı hizmet verilmesi amacıyla, bir dizi projeyi hayata geçirdik" diye konuştu.

Açılışın ardından Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin ilk öğrencileri resmi geçit töreni yaparlarken, okulun açılışını yapan Bakan Aksu'ya Polis Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Mutlu bilgiler verdi. Öğrencilerin eğitim gördükleri derslikleri gezen Bakan Aksu, öğrenciler ile bir süre sohbet etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title