Haberler

Amasya: Gümüş Takı Sergisine Büyük İlgi

Amasya'da, Halk Eğitim Merkezi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (Sydv) İşbirliğiyle Sosyal Riski Azaltma Projesi (Srap) Kapsamında Düzenlenen Kursa Katılan Kursiyerlerin Hazırladığı Takılar Güzel Sanatlar Galerisi'nde Sergilenmeye Başlandı.

Amasya'da, Halk Eğitim Merkezi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) işbirliğiyle Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında düzenlenen kursa katılan kursiyerlerin hazırladığı takılar Güzel Sanatlar Galerisi'nde sergilenmeye başlandı.

Dünya Bankası destekli SRAP kapsamında açılan ve 22 bin YTL bedelli olan "Gümüş hat gümüş takı" kursuna 3 ay boyunca katılan sosyal güvenceden yoksun 20 kursiyer tarafından hazırlanan takıların yer aldığı sergi, Vali Celaleddin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan ve Amasyalılar'ın katılımıyla Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı. Giderlerin proje kapsamında karşılandığı kursta gümüş, hüsnü hat ve takı ustası Erhan Şimşek'ten 3 ay boyunca eğitim alan kursiyerler, yaptıkları takıları satarak hem aile bütçelerine katkı sağladı, hem de hayat boyu geçimlerini sağlayacak bir meslek sahibi oldu.

Özellikle tarihi sikkelerin üzerlerindeki işlemelerin bire bir kabartması olarak yapılan takılar, Amasyalı hanımların büyük ilgisini çekti. Sergi, 18 Aralık tarihine kadar gezilebilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title