Haberler

Amasya: Erkan Mumcu Amasya'da...(2)

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, "'İrtica Var' Diye Hiç Kimse Korku Salmasın" Dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, "'İrtica var' diye hiç kimse korku salmasın" dedi.

Gümüşhacıköy, Merzifon ve Suluova'da halkı selamladıktan sonra Amasya'ya gelen Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin "Türkiye'de irtica var mı?" şeklindeki sorusuna cevap veren Erkan Mumcu, "Bu soru doğru bir soru değil. 'Türkiye'de irticai faaliyetler var mı?' diye sorarsanız, bu doğru bir soru olur. 'Türkiye'de irtica var mı?' diye sorarsanız, hayır. Türkiye laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye'de Anayasal kurumlar ayaktadır. Türkiye'de Anayasa ayaktadır, Türkiye'de Anayasa'nın bütün hükümleri de işlemektedir. Türk milletini korkutacak bu tür yaklaşımlara evet diyemem ama Türkiye'de irticai faaliyetlerde bulunanlar var mıdır, evet vardır. İrticai niyetleri bulunanlar var mıdır, evet vardır. Ama bunların niyetleri bu ülkenin gücü karşısında hiçbir yere ulaşmaz, onun için hiç kimse ülkeye korku salmasın" dedi.

Parti girişinde partililerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Erkan Mumcu çocukları öperken, kendisini öpmek isteyen bazı partilileri rahatsızlığı yüzünden uyararak öpmedi. Mumcu, parti binasının bulunduğu yerde bazı esnafları da ziyaret etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title