Haberler

Amasya'da Veliler de Karne Aldı

Amasya'nın Hamamözü ilçesinde öğrencilerin yanı sıra anne babalar da çocuklarına gösterdikleri destek başta olmak üzere çeşitli konularda not verilerek "veli karnesi" aldı."veli karnesi" oluşturuldu.

Amasya'nın Hamamözü ilçesinde öğrencilerin yanı sıra anne babalar da çocuklarına gösterdikleri destek başta olmak üzere çeşitli konularda not verilerek "veli karnesi" aldı.

İlçede anne ve babalar için "çocuğun okula zamanında geliş gidişi, temizlik, eğitim ve öğretim desteği, çağrıldığı toplantılara katılma, öğrencisine kaynak kitap, araç gereç ve kaynak sağlama" gibi konulardaki başarısına göre

"veli karnesi" oluşturuldu. Hamamözü Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde başlatılan Hamamözü'nde Eğitimi Kalkındırma Projesi (HEKAP) kapsamında veliler çocuklarıyla karne heyecanı yaşadı.

İlçede bulunan Hamit Kaplan Ortaokulu ve Atatürk İlkokulu'nda, öğrenci ve velilere karne dağıtarak çocuklara çikolata ikramında bulunan Kaymakam Kadir Güntepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu proje kapsamında eğitimde okulların fiziki imkanlarının düzeltilmesi, YGS ve SBS başarı oranlarının artırılması, öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğini artırma gibi pek çok çalışma olduğunu söyledi.

Temel amaçlarının öğretmen, öğrenci ve veli işbirliği ile daha sağlıklı ve donanımlı, içinde bulunduğu çağa ayak uyduran, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmek olduğunu belirten Güntepe, şöyle devam etti:

"Projeyle daha katılımcı bir veli profili oluşturmak istiyoruz. Amacımız

'veli karnesi' ile eğitimde öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğini sağlamak. İlçede göreve başladığımda öğretmen ve öğrenci diyaloğunda çok ciddi sıkıntı olmadığını ancak velilerin eğitim sürecine, eğitim halkasına dahil edilmeleri noktasında maalesef istenilen sevilerde olmadığımızı gördük. Biz de velilerimizi bu eğitim sürecine dahil etmek için 'veli karnesi' projesi başlattık. Bu proje kapsamında değişik kriterler üzerinde velilerimizi değerlendiriyoruz. Çocuğunu, öğrenciyi düzenli ve tertipli bir şekilde okula gönderme, evde öğrenciye çalışma ortamı oluşturma gibi kriterler üzerinden velilerimiz değerlendiriyor."

-Veliler arasında karne rekabeti-

Güntepe, karnesi zayıf olan anne ve babalara çocuklarının küsmemesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"İkinci dönem inşallah veliler daha iyi karnelerle çocuklarımızın karşısına çıkarlar. Hep velilere derler ya 'çocuklarınıza karşı daha duyarlı olun, çocuklarınıza küsmeyin'. Biz tam tersini diyoruz, 'aman çocuklar anne ve babalarınıza küsmeyin'. İnşallah velilerimiz, anne babalarımız ikinci dönem çok daha güzel bir karne getireceklerdir. Artık velilerimiz arasında da karne rekabeti olacak."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gültekin de çifte heyecan yaşattıklarını dile getirerek, "Velilerimiz hem çocuklarının hem de kendi karneleriyle heyecanlandılar. Amacımız, okullarımızın sadece öğrencilerle değil velilerle de dolması" dedi.

İlçe Müftüsü Cemil Liv, kızı Zeynep Betül ile karnesini Kaymakam Güntepe'den aldı. Liv, Hamamözü'nde bir ilk yaşandığını anlatarak, "Biz velilerin öğrenciye katkısı ile ilgili ilk defa bir karne alıyoruz. Bugüne kadar 'biz en iyi veliyiz, öğrencilerimizle sürekli ilgileniyoruz' diyorduk ama ilk defa bu, öğretmenlerin gözüyle değerlendirildi" ifadelerini kullandı.

Filiz Uludağ ise oğlu Muhammed Talha Uludağ ile karne almanın mutluluğu ve heyecanını yaşadığını ifade ederek, "Bu uygulama bizlere yıllar sonra karne heyecanı yaşattı. Mutluyuz, karnemiz de güzel. İnşallah devamı da böyle olur. Onlarla derslere beraberce çalıştık. Bu karne de emeğimizin karşılığı gibi oldu" diye konuştu.

Muhammed Talha da annesiyle yıl boyunca birlikte ders çalıştıklarını belirterek, annesinin de başarılı bir karne almasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

-Karne heyecanından elleri titredi-

Kızı Hasret ile karne heyecanı yaşayan Emine Ay, yıllar sonra aldığı karne nedeniyle konuşmakta güçlük çekti. Heyecandan elleri titreyen anne Ay, "30 yıl önce karne almıştım, ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok heyecanlıyım, mutluyum, karne durumum çok iyi, çok sevinçliyiz. Allah razı olsun kaymakamımızdan ve öğretmenlerimizden, onlara binlerce teşekkür ediyorum. İnanın ki çocukluk çağlarıma geri döndüm" dedi.

Muhabir: Murat Demirci - Cihan Okur / Fatih Mehmet Kürkçü

Yayıncı: Orhan Topal - AMASYA

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Hamamözü Amasya SBS Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title