Haberler

Amasya'da Tarihi Eser Operasyonu

Amasya Polisi Yaptığı İstihbari Çalışmalar Sonucunda Gözaltına Aldığı Şahıslardan Bir Tanesinin İkametinde Yaptığı Aramalarda Tarihi Eser Ele Geçirdi.

Amasya polisi yaptığı istihbari çalışmalar sonucunda gözaltına aldığı şahıslardan bir tanesinin ikametinde yaptığı aramalarda tarihi eser ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, Amasya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalar neticesinde M.A., M.A. ve S.D. isimli şahısların tarihi eser ticareti yaptığı bilgisini edindi. Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararıyla yapılan aramalarda M.A. ve S.D.'nin evlerinde suç unsuru oluşturacak herhangi bir şey bulamazken, M.A.'nın evinde yapılan aramalarda ise 1 adet 12 santim büyüklüğünde Roma dönemine ait kulplu testi ve 5 adet Helenistik döneme

ait sikke ele geçirdi.

M.A., M.A. ve S.D. isimli şahıslar çıkartıldıkları adli makamlar tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

(DY-SA-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title