Haberler

Amasya'da Sağlık Yürüyüşü

Amasya'da, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "4 Şubat Dünya Kanser Günü" ve "9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü" etkinlikleri kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.

Amasya'da, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "4 Şubat Dünya Kanser Günü" ve "9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü" etkinlikleri kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.

Saraydüzü Kışla Binası önünden başlayıp, Yavuz Selim Meydanına kadar süren yürüyüş sonrasında vatandaşlara, kanser ve sigaranın zararları hakkında bilgi verilip karbonmonoksit ölçümü yapıldı.

Amasya İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz, yaptığı açıklamada, kanserle mücadelede toplumsal bilincin önemli olduğunu söyledi.

Kansere sebep olan çevresel faktörlerin başında tütün kullanımı geldiğini belirten Nergiz, şöyle konuştu:

" Dünya Sağlık Örgütü'ne göre tütün kullanımı tüm kanserlerin yüzde 22'sinden sorumludur. Her yıl 4 Şubat günü Uluslararası Kanser Örgütü ve ortak kuruluşların birlikte yürüttüğü kampanyalarla toplumsal bilinci artırmak amacıyla 'Dünya Kanser Günü', 9 Şubat tarihi ise Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü' ilan edilmiştir. Bu kapsamda sağlık personeli, resmi kurum çalışanları ve halkın katılımı ile yürüyüş yaptık."

Yürüyüşe, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, sağlık personelleri, resmi kurum çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Dünya Sağlık Örgütü Saraydüzü Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title