Haberler

Amasya'da Duble Yol Çalışmaları

Amasya Genelinde Bölünmüş Yol Çalışması Yapılması Gereken, Daha Önceden İhalesi Yapılmamış Toplam 115 Kilometrelik Yol, İl Özel İdare Genel Sekreterliği Tarafından Yapılıyor.

Amasya genelinde bölünmüş yol çalışması yapılması gereken, daha önceden ihalesi yapılmamış toplam 115 kilometrelik yol, İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından yapılıyor.

Amasya'da daha önceden ihalesi yapılmış bölünmüş yol çalışmalarının yanı sıra karayollarında standartların yükseltilerek trafik emniyeti, can ve mal güvenliğinin sağlanması, sosyal ve ekonomik kalkınmanın temin edilmesi, bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarının giderilmesi ve hayatın kolaylaştırılması için tüm yolların bölünmüş yol haline en seri şekilde getirilmesi amacıyla Başbakanlık tarafından yayınlanan genelgenin ardından harekete geçen Amasya Valiliği, bölünmüş yol olması gereken ve ihalesi yapılmamış yollarda kurumlar arası diyalog sağlayarak duble yol çalışmalarını başlattı.

Merzifon ile Gümüşhacıköy arasında bulunan 14 kilometrelik yol ile Gümüşhacıköy-Çorum il sınırı arasında kalan 19 kilometrelik yolda yürütülen duble yol çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Celalettin Lekesiz, çeşitli kurumlara ait 26 adet iş makinesi ve 36 personelle çalışmaların sürdürüldüğünü ifade ederek, "Kurumlar arasında diyalog içerisinde uyumlu ve verimli bir çalışma yapılıyor" dedi.

Merzifon-Gümüşhacıköy arasında kalan 14 kilometrelik yolun yapımı 5 milyon 424 bin 891 YTL'ye ihale edildiği belirtilirken, Gümüşhacıköy-Çorum il sınırında kalan yolun ise İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından yapıldığı belirtildi.

Daha önceden ihalesi yapılan ve duble yol olması gereken Amasya-Mecitözü yol ayrımı arasında bulunan 11 kilometrelik yolun 4 kilometrelik kısmının tamamlandığını, biten bu kısmın asfaltının 15 Haziran'dan sonra yapılacağını ifade eden Vali Lekesiz, geri kalan kısmın ise bu zamana kadar gönderilen 2 milyon 500 bin YTL'lik ödeneğe ilaveten 10 milyon YTL'lik ödenek gönderilmesi durumunda bu sene tamamlanacağını açıkladı.

(DY-SA) 03.06.2008 17:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title