Haberler

Amasya'da "1 Milyon Meyve Fidanı" Projesi

Merzifon ilçesinde "1 Milyon Meyve Fidanı" Projesi tanıtıldı.

Merzifon ilçesinde "1 Milyon Meyve Fidanı" Projesi tanıtıldı.

Kaymakam Ozan Balcı, İl Özel İdaresinin desteği ile hayata geçirilen projede 60 dönümlük alanda 1 milyon meyve fidanı yetiştireceklerini söyledi.

Büyük bir kısmının ceviz fidanı olacağını belirten Balcı, "500 bine yakın ceviz, 500 bin adet de kızılcık, kuşburnu, alıç, hünnap, misket elması, kiraz, vişne bir de Trabzon hurması gibi meyveleri yetiştireceğiz. Çoğunluklu olarak ceviz yetiştireceğiz. Sebebi de Türkiye cevizin büyük bir bölümünü ithal ediyor. Bizler memleketini, milletini seven insanlar olarak buna da gönlümüz razı değil." dedi.

Amasya İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır da "İl Özel İdaresi olarak verilen paranın bizzat yerinde kullanımından dolayı çok memnun olduk. Yıllarca fidanlar dışarılardan alındı. Bölgemizde böyle bir merkezin kurulması çok önemliydi. Fidan üretmek çiftçimize önemli bir katkı sağlayacaktır. Üretilen meyve fidanları geleceğimiz olacaktır." diye konuştu.

Daha sonra İl Genel Meclisi üyelerine fidan yetiştirme alanı gezdirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ozan Balcı Merzifon Trabzon Amasya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title