Haberler

Amasya: Bozuk Yollara Ödeme Yok

Amasya'da, Köydes Projesi Kapsamında Köy Yollarında Yapılan Çalışmaların Standartlara Uygun Olmadığı İçin Yüklenici Firmaya Ödeme Yapılmadığı Bildirildi.

Amasya'da, KÖYDES Projesi kapsamında köy yollarında yapılan çalışmaların standartlara uygun olmadığı için yüklenici firmaya ödeme yapılmadığı bildirildi.

Amasya Valiliği'nden yapılan açıklamada, KÖYDES Projesi kapsamında 114.5 kilometresi 1. kat ve 161 kilometresi 2. kat olmak üzere toplam 305.5 kilometre sathi asfalt kaplama işinin 18 Nisan 2006 tarihinde yapılan ihale neticesinde 21 Nisan 2006 tarihinde yüklenici firmaya teslim edildiği, ancak yapılan arazi incelemeleri sonucunda asfaltlanacak alanın 124 kilometresinin 1. kat ve 177.9 kilometresinin 2. kat olmak üzere 301.0 kilometre olması gerektiğinin tespit edildiği bildirildi. Yapılan açıklamada, teknik elemanlar tarafından yerinde yapılan incelemeler sonucunda 26 Ekim tarihinde ilklim şartlarının elverişli olmaması nedeniyle asfalt yapım işlerinin son haliyle kabul edilerek durdurulması gerektiğinin yüklenici firmaya iletildiği, fakat Vali Celaleddin Lekesiz ve 28 Ekim tarihinde teknik heyetle birlikte Doğantepe, Ortaköy, Ağılönü, Yıldızköy, Aydoğdu, Aksalur, Çayköy'de yaptığı incelemelerde yağışlardan sonra asfaltlama yapıldığı, dolayısıyla asfaltta yer yer bozulmaların meydana geldiğinin tespit edildiği belirtildi.

Bugüne kadar yüklenici firmaya 101.8 kilometre A tipi ve 139.7 kilometre B tipi asfalt için ödeme yapılırken, bozulma meydana gelen yollar için geçici kabul yapılmadığından herhangi bir ödeme yapılmadı. Yüklenici firmayla yapılan sözleşme gereği bozulan yollar için ödemenin ancak yolun standartlara uygun hale getirilmesinden sonra yapılabileceği ifade edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title