Haberler

Amasya: Bakan Çubukçu Amasya'da...(3)

Atatürk'ün Amasya Tamimi'ni deklare etmesi anısına kutlanan 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası Amasya'da coşku ile başladı.

Atatürk'ün Amasya Tamimi'ni deklare etmesi anısına kutlanan 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası Amasya'da coşku ile başladı.

Atatürk'ün 12 Haziran 1919 tarihinde Amasya'ya gelerek Milli Mücadele'yi başlatması ve 22 Haziran tarihinde Amasya Tamimi'ni deklare etmesinin 87. yıldönümünde 41. kere kutlanan geleneksel 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası, Atatürk'ün Amasya girişinde bulunan Cülüstepe'de karşılandığı noktada oluşturulan kortejin Yavuz Selim Meydanı'na kadar Atatürk'ün geçtiği yollardan yürüyerek gelmesi ile birlikte başladı. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Vali Celaleddin Lekesiz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Çetinkaya, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, daire müdürleri, askeri personel ve öğrencilerin katıldığı kortejin Yavuz Selim Meydanı'na gelmesinden sonra Atatürk Anıtı'na çelenk konularak şeref defteri imzalandı. Halka hitaben yaptığı konuşmada Amasya'nın bağımsızlık ateşinin yakıldığı yer olmasının onurunu sonsuza kadar yaşayacağını ifade eden Bakan Nimet Çubukçu, "Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a çıktığı günden itibaren direniş ruhunu ve halkın istiklal iddiasında olduğunu sezmiştir. İşte kanla, inançla, sevgiyle ve azimle yazılan büyük bir direniş destanının baş kahramanını aynı coşku ve inanç ile karşılayan Amasya, bağımsızlık ateşinin ilk kıvılcımı olan Amasya Tamimi'nin dünyaya duyurulduğu kent olarak bu onuru sonsuza kadar yaşayacaktır" dedi. Kutlamalar, Eğitim Fakültesi Modern Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileri ve resmi geçit töreni ile son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title