Haberler

Amasya: Amasya Şekerspor, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nın Sahibi Oldu

Amasya'nın Suluova İlçesi'nde Yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Serbest Güreş Şampiyonası'nda Amasya Şekerspor Kulübü, Finalde Beyaz Rusya'nın Mınsk Clup Güreş Takımı'nı 5-2 Yenerek Şampiyon Oldu.

Amasya'nın Suluova İlçesi'nde yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Serbest Güreş Şampiyonası'nda Amasya Şekerspor Kulübü, finalde Beyaz Rusya'nın Mınsk Clup Güreş Takımı'nı 5-2 yenerek şampiyon oldu.

Suluova Mahmut Demir Kapalı Spor Salonu'nda yapılan şampiyonayı dünyaca ünlü Beyaz Rusya'nın efsane güreşçisi Alexander Medved, Türk güreşinin efsanevi ismi Ahmet Ayık, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu eski milli güreşçi Mahmut Demir de seyretti. Şampiyonaya katılan Bulgaristan ve Makendonya'yı dün yapılan müsabakalarda 7-0 gibi farklı galibiyetlerle yenerek Beyaz Rusya ile final müsabakalarına katılmaya hak kazanan Amasya Şekerspor Kulübü sporcuları, bugün yapılan müsabakalarda yaklaşık 5 bin kişinin tezahüratları arasında Beyaz Rusya'nın Mınsk Clup Güreş Takımı'nı 5-2 yenerek tarihi bir şampiyonluğa imza attılar.

Yapılan müsabakalarda 55 kiloda Ramazan Demir rakibi Duduev Khızrı'ya ve 66 kiloda Levent Kaleli rakibi Hrybaılau Pavel'e sayı ile yenilirlerken, 50 kiloda Tevfik Odabaşı Magemedov Badrudın'ı, 74 kiloda Ahmet Gülhan rakibi Zaıtsau Vadzım'ı, 84 kiloda Gökhan Yavaşer rakibi Yankovski Ivan'ı, 96 kiloda Sait Bingöl rakibi Shybko İlya'yı ve 120 kiloda Recep Kara rakibi Mikhalevıch Maksim'i yendi. Bu sonuçla Amasya Şekerspor, Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası'nda kupanın sahibi oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title