Haberler

Amasya '2. İşadamları Zirvesi'

Yeşilırmak Sanayici ve İşadamları Derneği (Yesiad) ve İstanbul'da Bulunan Amasyalı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (Asiad) Ortaklaşa Düzenlediği '2. İşadamları Zirvesi'nde Amasya'da Gerçekleştirildi.

Yeşilırmak Sanayici ve İşadamları Derneği (YESİAD) ve İstanbul'da bulunan Amasyalı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ASİAD) ortaklaşa düzenlediği ‘2. İşadamları Zirvesi'nde Amasya’da gerçekleştirildi.

Elma Otel'de düzenlenen Amasya 2. İşadamları Zirvesi'ne Vali Celaleddin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, ASİAD Başkanı Hasan Ali Cesur, YESİAD Başkanı Bekir Aydın, Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanı Osman Reis ve İstanbul ve Amasya'da bulunan iş adamları katıldı.

Toplantının açılışında YESİAD Başkanı Bekir Aydın, 2.'si düzenlenen zirvenin ileriki yıllarda daha geliştirilerek yapılması için büyük çabalar harcadıklarını, Amasyalı iş adamları için ASİAD ve YESİAD olarak önemli projeler hazırladıklarını ifade etti. ASİAD'ın yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren ASİAD Başkanı Hasan Ali Cesur ise, "2004 yılında derneğimizi İstanbul'da kurduk. Beraberlikten elde ettiğimiz güç ve sinerjiyi yardıma muhtaç hemşehrilerimiz ve öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Amasya için projeler üretip, Amasyalı olan ve olmayan işadamlarını Amasya'ya yatırım yapmaları için teşvik ediyoruz. Amasya'yı her platformda tanıtmayla çalışıyoruz" dedi.

İş adamlarına yönelik verilen konferansa konuşmacı olarak katılan ve tarımsal ve kırsal kalkınmada yeni yaklaşımlar konusunda sunum yapan GOPÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yaşar Akça, "Osmanlı zamanında Amasya'da saraya elma gidiyor, bamya gidiyor, un gidiyor ve ülkenin en kaliteli ipeklerinin dokunduğu ipek böcekçiliği çok yaygın, kumaşlar gidiyor. Bir İngiliz Amasya'dan İngiltere'ye hangi ürünlerin gittiği bir araştırma yapmış. O zaman Amasya'nın ekonomisinde tarım bölgeyi yönlendirecek bir sektör olarak görülüyor. Öyle güçlü bir inceleme yapmışlar ki, bu dönemlerde Amasya tarımını daha ileriye nasıl götürebiliriz diye bizim şimdi yaptığımız benzer bir çalışma yapılmış" diye konuştu.

(DY-SA)

23.06.2007 14:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title