Haberler

Bartın Felaketi Yaşıyor! Sel Suları 3 Katlı Binayı Böyle Yıktı

Güncelleme:

Bartın'da meydana gelen selde, dere kenarında bulunan 3 katlı evin sel suları ile yıkılma anı amatör kamera tarafından anbean görüntülendi.

Bartın'ın Kurucalişe ilçesi ve Tekkeönü köyü ile Amasra ilçesine bağlı Göçgündemirci köyünde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle dereler taştı. Bu yerleşim birimlerindeki ev ve iş yerlerini su bastı, yollar ulaşıma kapandı, araçlar denize sürüklendi. Kastamonu'nun Cide ilçesinden İstanbul'a giden yolcu otobüsü, Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Göçgündemirci köyü mevkiinde yükselen sel suları nedeniyle mahsur kalan otobüse 14.30 itibarıyla ulaşılabildi.

3 KATLI EV YIKILDI

Bu arada sel felaketi Çakraz'da 3 katlı bir binanın yıkılmasına neden oldu. Çakraz'da taşan ırmağın kenarında bulunan 3 katlı ev, gelen sel sularına dayanamayarak yıkıldı. 3 katlı evin sel suları içine yıkılma anları ise amatör kamera tarafından saniye saniye kaydedildi. Yıkılan binada kimsenin bulunmayışı olası bir facianın yaşanmasını engelledi.


47 YOLCULU OTOBÜS MAHSUR KALDI

Kastamonu'nun Cide ilçesinden İstanbul'a giden yolcu otobüsü, Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Göçgündemirci Köyü Mevkii'nde yükselen sel suları nedeniyle mahsur kaldı. Dere üzerindeki köprüde kalan ve içinde 47 yolcusu bulunan otobüse, AFAD ekiplerinin bot ve iş makineleriyle ulaşma çabası sonuç vermedi. Otobüsteki yolcuları kurtarmak için AFAD Başkanlığı'ndan helikopter istendi. Selin ortasında 47 yolcusu ile mahsur kalan otobüsteki tüm yolcular kurtarıldı.

KURUCAŞİLE SELE TESLİM

Yağmur, Kurucaşile ilçesinde sele yol açtı. İlçeden geçip denize dökülen dere taştı. İlçe merkezi sular altında kaldı. Çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Araçlar Kurucaşile Limanı'na sürüklendi. Liman kıyısındaki tersanede bulunan tekneler de sel sularıyla denize sürüklendi. Sel nedeniyle Bartın-Kurucaşile yolu ulaşıma kapandı. Bazı araçlar sel sularında mahsur kaldı. Kurtarma ekipleri, araçları kurtarmak için çalışma başlattı. Yollarda yağmurun etkisiyle çok sayıda heyelan meydana geldi, ağaç devrildi.


2 KÖYDE 1 METRE SEL SUYU

İlçeye bağlı Tekkeönü köyünde de dere taşması sonucu sel meydana geldi. Köyün merkezinde su seviyesi 1 metre yükseldi. Araç ve tekneler denize sürüklendi. Çok sayıda küçükbaş ve büyükbaş hayvan telef oldu. Amasra'ya bağlı Göçgündemirci köyü de dere taşması sonucu sel suları altında kaldı. Evleri su bastı. Araçlar suya gömüldü. İlçeye bağlı Çakraz tatil beldesi de aynı şekilde sele teslim oldu.


"KİMSE EVİNDEN ÇIKAMIYOR"

Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, "Kent merkezinde dükkanlar sular altında kaldı. Otomobil ve araçlar denize sürüklendi. İlçemize bağlı Tekkeönü köyünde derenin taşması nedeniyle sel suları 1 metre kadar yükseldi. Kimse evinden çıkamıyor." dedi.


Vali Dirim, meteorolojiden aldıkları bilgiye göre kentte yarın öğle saatlerine kadar yağışın devam edeceğini, Bartın kent merkezinden daha çok sahil bölgelerinde etkili olan yağışa karşı tedbirleri aldıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amasra Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title