Haberler

    Amad Kurucu Üyesi Alduhaim: Türkiye Büyük Bir Potansiyele Sahip

    Amad Kurucu Üyesi Abdulrahman Alduhaim projemlak.com'a özel açıklamalarda bulundu.

    İşte Amad Gayrimenkul Kurucu Üyesi Abdulrahman Alduhaim"in projemlak.com"a özel olarak yaptığı o açıklamalar...

    Suudi Arabistan vatandaşı Türkiye"yi iki sebepten dolayı önemli görüyor. Bir turizm açısından, iki konut edinme… En son yaşadığımız krizlerden sonra şunu fark ettik ki, kültür ve dini olarak bize en yakın ülke bölgede Türkiye… Türkiye ticaret konusunda da büyük bir potansiyele sahip.

    Katar krizi oldu… Suudi Arabistan"ın Türkiye"ye yönelik tavrı değişti mi?

    Şuanda Arabistan"da siyasi bir yapılanma var. Siyasi konumunu sıfırdan yapılandırıyor. O nedenle bu yapılanma henüz netleşmedi. Bu yüzden Suudi Arabistan"ın siyasi tavrının değişip değişmediğini söylemek oldukça zor.. Tabiki Türkiye ile Arabistan siyasi ilişkileri çok önemli..

    Suudi Arabistan konut yatırımda neden Türkiye"yi tercih ediyor?

    Öncelikle yakın olması. İkinci burada rahat etmeleri.. Türkiye son 10 yılda çok değişti. Artık Türk olmayan birisinin bile burada yaşaması olağan hale geldi. İnsanların muamelesi, seyahat olanaklarının artması, İstanbul"un güzel oluşu, ziyaret etmeye değer çok mekanın olması insanları cezbediyor. güçlü bir altyapı var, özgür internet, kültür çeşitliliği gibi etkenler insanları buraya seyahat yapmaya teşvik ediyor. Fiyat konusunda ise Türkiye, birçok ülkeye göre daha uygun. İstanbul sadece bizim için değil, dünya başkenti olma yolunda gidiyor. Dünyada 10 tane başkent sayarsanız; Londra, Tokyo gibi, İstanbul"da bu 10"un içinde bulunmalı…

    Suudi Arabistan"da konutlar Türkiye"ye göre nasıl?

    Aşağı yukarı fiyatlar aynı.. Ama Türkiye daha gelişmiş. Türkiye"deki site kültürü, Suudi Arabistan"da henüz yok. Bu yüzden fiyatlar aynı gibi gözükse de Türkiye"deki yeni konutlar daha gelişmiş durumda.

    Türkiye"de sapanca ve istanbul dışında başka bir yerde yatırım yapmayı düşünüyor musunuz"Şuanda İstanbul"a odaklanmış durumundayız. Belki Sapanca"da küçük bir yatırım daha olabilir ama asıl hedefimiz İstanbul. İstanbul"a bir araştırma yaparak girdik. Deprem krizi ve ekonomik krizi yaşadığı dönemleri değerlendirdik. Yabancı yatırımlar ne kadar geliyor diye araştırdık. 1998 ile 2016 arasında gerçekleşen turizm gelişimine baktık. Dahili göç nedeniyle İstanbul"a göç etmesi ve konuta olan ihtiyaç ne durumda? İnsanların gelir durumunun ne olduğunu ve hangi gelir grubuna konut üretmek gerektiğini araştırdık.

    2012"de yaptığımız araştırmada bir arazi yatırımı yapılacaksa en iyi bölgenin İstanbul olduğu sonucuna ulaştık. Gayrimenkul yatırımının en hızlı geri dönüş sağladığı en güvenli olduğu yer İstanbul çıkmıştı. Tabi bizim bu verilerimizi destekleyen devletin çalışmaları da vardı. Metro çalışması, köprüler, tüneller gibi bu alt yapı çalışmalarının da nereye geleceğini biliyorduk. 2011 senesinde 2 köprü vardı. O zamanda yeni bir köprü yapılacağını, yeni bir havalimanı yapılacağı tabi o zamanlar bir projeydi ama şimdi gerçekleşti bunlar. Biz o zaman üçüncü köprü yapılacağını öngörüyorduk ama şuan da 2 tane yer altı tüneli yapıldı. Çok sayıda liman yapılması, çevre bölgelerden İstanbul"a ulaşımın kolay olması, İstanbul Belediyesi ile bir takım irtibatlar sağladık. Geleceğe yönelik ne tarz yatırımlarınız olacak diye sorduk. Yeni bölgelerin nerelerde oluşacağını söylediler bize…

    Tüm bu çalışmalarımız bize İstanbul"da yatırım yapmamız gerektiğini gösterdi.

    İstanbul"a yatırım yaparken, güçlü ve zayıf yanlarını araştırdık. Ofis yatırımı mı yoksa konut yatırımı mı yapmalıyız? En iyi konut yatırımı olduğunu gördük. Örneğin otel yatırımı daha karlı olabilir. Ama konut yatırımı daha güvenli. Daha az karlı olmasına rağmen daha güvenli…

    Neden ofis yatırımı değil?

    Ticarette çalışan kesim belki yüzde 20"dir ama konut ihtiyacı yüzde 80.. ticari olana ihtiyaçla konuta olan ihtiyaç arasında büyük bir fark var.

    Sümeyra KIRCA - projemlak.com

    Kaynak: Projemlak / Emlak

    İstanbul Türkiye Sapanca Katar Emlak Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title