Haberler

Amaç Çin'in Teknolojik Gelişimini Yavaşlatmak"

– Çin Uluslararası Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Akademisi merkezli düşünce kuruluşuna göre, ABD Başkanı Donald Trump ve yönetimi, gittikçe artan ticaret savaşı hamleleriyle, ABD-Çin ikili ticaretindeki dengeyi sağlamayı değil, Çin'in teknolojik Pazar gelişimini yavaşlatmayı amaçlıyor.

China Daily'de yer alan habere göre, Akademi'nin kıdemli araştırma görevlisi Zhou mi Çin'in Made in China 2025 planı ile imalat tabanını genişlettiğini ve dünyadaki tek süper güç ABD'nin ise bunu kabul edemediğini belirtti ve şöyle konuştu:

"ABD Çin'in hızla geliştiğini görüyor ve kendi küresel egemenliğine bir tehdit olarak yorumluyor. Bu yüzden de ABD'nin Çin'in büyümesini tökezletecek tek taraflı ve korumacı önlemler alması kaçınılmaz."

Pekin Üniversitesi Uluslararası İşletme ve Ekonomi Üniversitesi'nde Dünya Ticaret Örgütü Çalışmaları Çin Enstitüsü Direktörü olan Tu Xinquan ise ABD'nin son 17 yıldır Afganistan ve Irak'ta savaşlara odaklandığını ve 5.5 trilyon dolardan fazla parayı savaşa harcadığını belirtti ve şu değerlendirmeyi yaptı:

"Çin ise aynı dönemde 5G, bilgisayar çipleri, nükleer enerji, hızlı trend, lüks gemi ve uçak üretimi gibi alanlarda ciddi adımlar attı. Asya'yı dünyanın diğer bölgelerine bağlamak için Tek Kemer Tek Yol ve Asya Altyapı Kalkınma Bankası için kaynak ayırdı.

"Bu yüzden ABD hükümetinin Çin'den gelen ithalata gümrük vergisi uygulamak için önemli bir nedeni var. Ağustos'ta Çin'in mülkiyet hakları ve teknoloji transferi uygulamalarına karşı açılan davanın asıl amacı ise Made in China 2025 planındaki ana sektörleri hedef alıyor.

ABD Başkanı Donald Trump ise Pazar günü yaptığı Twitter paylaşımında ortak bir nokta bulunabileceğine ilişkin sinyal verdi ve "Çin Devlet Başkanı Xi ve ben, ticaret konusunda anlaşmazlıklarımız ne olursa olsun dost kalmaya devam edeceğiz. Çin ticaret bariyerlerini kaldıracak çünkü doğrusu bu. Vergiler karşılıklı olacak ve mülkiyet hakları konusunda bir anlaşmaya varılacak. İki ülkeyi de parlak bir gelecek bekliyor!" yazdı. (Fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Çin Halk Cumhuriyeti Donald Trump Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title