Haberler

Altun: Urfa'da Konut Sıkıntısı Bitecek

Güncelleme:

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Altun, yapımı devam eden TOKİ konutları sayesinde kira sıkıntısının büyük ölçüde azalacağını kaydetti.

Maşuk bölgesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılmakta olan konutlar devam ediyor. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun yapılan konutlarla Urfa'daki konut ve kira sorunun asgariye ineceğini belirtti.

Konutlarla ilgili bilgi veren Altun, "Yaklaşık 3 yıl önce başta Bakanımız Sayın Faruk Çelik ve o dönemin valisi Celalettin Güvenç'in katkılarıyla başlattığımız konutlarımız 100 tane 2+1 ile 50 tane 4+1 ve 350 tane 3+1 olmak üzere toplam 500 tanedir. Şu anda bazı konutlar bitme aşamasına gelmişken bazıları ise yeni yeni temelleri atılmaktadır. Teslim süresi 18 aydır. Olağan dışı bir şey olmazsa muhtemelen 2015 yılının aralık ayında teslim almamız gerekiyor. 3+1'ler 110 ile 120 metrekare arasındadır. Daireler ısı yalıtımlı, her binada çifte asansör var. Çocuk parkı, araç parkı, yeşil alanı yaz kış 24 saat sıcak su teşkilatı, ses ve ısı yalıtımı, vs. modern olmaktadır. Burada toplam 3 bin konut yapılmaktadır. Bunların toplam 500 tanesi üyelerimizindir" diye konuştu.

TAKSİTLER BELLİ OLMADI

Yapılan konutların nasıl dağılımının yapılacağını belirten Altun, "500 tanesi Tüm Emekliler Derneğinin, 500 tanesi Kamu Şirket Personellerinin, 500 tanesi adliye personellerinin ve kalanları da diğer kamu kurumlarındır. Şu ana kadar henüz fiyat, peşinat ve taksitler belli olmamıştır. Bu konudaki çalışmalar devam etmektedir. Kısa zamanda sonuçlanıp belli olduğu zaman üyelerimize bildireceğiz. Bu konutlar bittiği zaman ilimizdeki konut ve kira sıkıntısının da büyük ölçüde giderileceğine inanıyoruz. Katkılarından dolayı üyelerimiz adına Bakanımız Sayın Faruk Çelik'e, Valimiz Sayın İzzettin Küçük'e ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Celalettin Güvenç'e çok teşekkür ederiz" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Mehmet Altun Faruk Çelik Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title