Haberler

Alto-Hem İşbirliğinde Kurslar Başlıyor

İzmir'in Aliağa İlçesinde Toplumun Tüm Kesimlerinin Üretime Katılması, Gençler, Kadınlar, Engelliler Gibi Toplumdaki Dezavantajlı Gruplara Eğitimlerle Meslek Kazandırılması için Çalışmalarını Yoğunlaştıran Aliağa Ticaret Odası, Tüpraş Aliağa Halk Eğitimi Merkezi ile Birlikte Özellikle Tarımsal Alanda Çeşitli Eğitimlere Start Verecek.

TÜPRAŞ Aliağa Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü görevine geçtiğimiz hafta başlayan Mustafa Dirik, Aliağa Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Adnan Saka'yı makamında ziyaret etti. Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Yılmaz ve Halk Eğitim merkezi Müdür yardımcısı Mehmet Mert'in de katıldığı ziyarette, Ticaret Odası ile Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde eğitimlere başlanması yönünde görüş birliği oluştu.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Saka, Aliağa'daki eğitim kurumlarında eğitim kalitesinin her geçen gün arttığını ifade etti. Saka, göreve yeni başlayan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Dirik'e yeni görevinde başarılar diledi.

Aliağa'nın hızla büyüyen ve eğitimli işgücüne duyulan ihtiyacın hızla arttığını söyleyen Alto başkanı Saka, Halk Eğitim Merkezi'mizle işbirliğinde ilçenin ihtiyacı olan alanlarda birlikte eğitim programları düzenleyeceğiz. Bu konuda hızla harekete geçmek istiyoruz. Aliağa merkez, belde ve köylerimizde geleneksel yöntemlerle üretilen ürünler var. Ekmek yapımından, reçel, turşu, salça, nar ekşisi, peynir, zeytin üretimine kadar birçok ürün atadan öğrenildiği şekliyle geleneksel olarak yapılıyor. Bu üretimlerin düzenleyeceğimiz eğitimlerle belli bir standartta ve aile bütçelerine gelir sağlayacak şekilde organize edilecek projelerimize start veriyoruz. Bu projelerimiz Halk Eğitim Merkezi, belediyemiz, İlçe Tarım Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğümüz ve diğer kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği halinde gerçekleştirilecek" dedi.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title