Haberler

Altıntaş Çiftçisine Alternatif Ürün Adaçayı

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde alternatif geçim kaynağı olarak adaçayı ekimine başlandı.

Alternatif ürün olarak adaçayı yetiştiriciliği yaptıklarını kaydeden Altıntaş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Yıldız, "Adaçayı tıbbı aromatik bir bitki, doğal bir bitki. Ekimi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. hasadı Temmuz Ağustos aylarında gerçekleştiriyoruz. Hasat yapıldığı zaman sulama imkanı varsa sulayıp, 2 ay sonra bir verim daha alınır. Hasadını yaptıktan sonra belli bir dönem kurumasını bekliyoruz. Güneş görmeyen bir ortamda yeşil haliyle kuruması gerekiyor. Kuruttuktan sonra demetler yapıp, demet halinde 2.5 liradan satışa sunuyoruz. İlçemiz için alternatif ürün oluyor" diye konuştu.

Altıntaş'lı çiftçilerden Yakup Güldaş, yaptığı açıklamada, "İlkleri yapmak bize nasip oldu. Adaçayı ekimini dekara 6000 adet fide ile yapıyoruz. Katkılarından dolayı İlçe müdürümüz Fatih Yıldız ve kırsal kalkınmayı destekleme kooperatifi başkanım Hüseyin Girgin beye çok teşekkür ederim. İnşallah bereketli bir sezon olur" ifadelerini kullandı.(YD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Fatih Yıldız Altıntaş Kütahya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title