Haberler

Altınsoy'un Vefatı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mehmet Altınsoy'un Vefatından Büyük Üzüntü Duyduğunu Belirterek, "Ankara'ya Çok Büyük Hizmetleri Geçen, Çok Değerli Büyümüzü Kaybetmenin Üzüntüsünü Yaşıyoruz" Dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mehmet Altınsoy'un vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Ankara'ya çok büyük hizmetleri geçen, çok değerli büyümüzü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi.

Başkan Gökçek, yayınladığı başsağlığı mesajında, "Ankara'ya çok büyük hizmetleri geçen, değerli büyüğümüz, Ankara'nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Altınsoy'u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başkentimize çok değerli eserler kazandıran ve belediyecilikte birçok konuda bize örnek olan merhum Mehmet Altınsoy'a Cenab-ı Allah'tan rahmet, eşine çocuklarına ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

ALTINSOY KİMDİR?

1924 yılında Aksaray'da doğan Altınsoy, 1961-1969 yılları arasında milletvekilliği, 1965'te Devlet Bakanlığı, 1961'de Kurucu Meclis üyeliğinde bulundu. Eski Başbakanlardan merhum Turgut Özal hükümeti döneminde Anavatan Partisi'nden Belediye Başkanı seçilen Altınsoy, 1984-1989 yılları arasında ilk Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 83 yaşında yaşama veda eden Mehmet Altınsoy için 19 Şubat Pazartesi günü saat 10.00'da Kızılay Güvenpark yanı Milli Müdafaa Caddesi'nde bulunan Büyükşehir Belediyesi binası önünde tören yapılacak. Daha sonra saat 11.00'da TBMM'de düzenlenecek törenin ardından Altınsoy'un cenazesi, Kocatepe Camii'ne götürülecek. Burada, öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Altınsoy Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedilecek.

(TS-MAY-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title