Haberler

Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali"

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Ümmühan Tibet, dünyada zeytin üretiminde Türkiye'nin ilk 4 ülke arasında yer aldığını söyledi.

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Ümmühan Tibet, dünyada zeytin üretiminde Türkiye'nin ilk 4 ülke arasında yer aldığını söyledi.

Tibet, Hatay'da yarın başlayacak "Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali" öncesi, Altınözü Sultan Abdulhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda yaptığı konuşmada, zeytinin önemine dikkati çekti.

Zeytinyağının da zeytin kadar önemli olduğunu anlatan Tibet, "Dünyada zeytin üretiminde Türkiye ilk 4 ülke arasında yer almaktadır. Ülkemizde de Hatay ilk şehirler arasında yer alıyor. Hatay'ın zeytinde yıldız olmasıNI amaçlıyoruz. Festivalle Altınözü'nün zeytin varlığı gün yüzüne çıkacaktır. Festivalin hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

Tibet, zeytinyağı çeşitleri konusunda bilgiler verdi.

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ise amaçlarının ilçedeki zeytin zenginliğini tanıtmak olduğunu kaydetti.

İlçenin zeytin ve zeytinyağı bakımından çok zengin olduğunu vurgulayan Uygur, zeytinin Altınözü için 120 milyon liralık bir ekonomisinin olduğunu söyledi.

Zeytin ve zeytinyağıyla ilgili markalaşma gerektiğini belirten Uygur, "Türkiye'nin her 10 zeytin ağacından birinin Hatay'da olduğunu düşünürsek bu da önemli bir rakama tekabül ediyor. Ancak tek başına bir anlam ifade etmiyor. Coğrafi işaretinin bulunması ve markalaşması gerekiyor. Bu zenginliği duyurmak amacıyla festivali düzenledik." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Altınözü Türkiye Uygur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title