Haberler

Altınordulu Barışcan'a Büyük Alkış

Altınordu U17 takımında forma giyen Barışcan Işık Altunbaş, dün Balıkesirspor U17 takımıyla oynadıkları Spor Toto Gelişim Elit U17 Ligi'nde sergilediği Fair-Play örneği ile sosyal medyada gündem yarattı. Altınordu Metin Oktay Yerleşkesi'nde oynanan müsabakanın 39'uncu dakikasında konuk ekipten Kuban, yardımcı hakemin ofsayt gerekçesiyle bayrağını kaldırması üzerine kendi ceza sahasında topu eline aldı. Pozisyonun ofsayt olmadığına kanaat getiren hakem ise düdüğünü çalmadan Kuban'ın topu eline alması nedeniyle Altınordu lehine penaltı kararı verdi. Takımı 3-1 öndeyken penaltı atışında topun başına geçen Barışcan, meşin yuvarlağı kale yerine taca yollayarak futbol kamuoyunun takdirini kazandı. Altınordu kulübü tarafından sosyal medyada yayınlanan video görüntüleri on binlerce kişi tarafından beğeni alıp paylaşıldı.

Yaptığı hareket nedeniyle pek çok kişiden tebrik telefonları ve mesajları aldığını dile getiren 16 yaşındaki Barışcan, Yapmam gerekini yaptığımı düşünüyorum. Beni kutlayanlara teşekkür ederim ancak büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ben değil de başka bir arkadaşım da olsaydı aynısını yapardı. Altınordu'da bize, 'İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu' olmamız için eğitim veriliyor. 10 yaşından beri böyle yetiştirildik. Haksız bir penaltı kazandık. Pozisyona çok yakındım, rakip takımdaki arkadaşım düdük çaldığını sanıp topu elle tuttu. Daha sonra yüzündeki üzüntüyü gördüm. O penaltıyı atamazdım. Şampiyonluk maçı da olsaydı yine aynısını yapardım diye konuştu.

Lider Altınordu maçı 8-1 kazanırken, forvet arkasında forma giyen milli futbolcuyu ilk kutlayan Başkan Vekili Barış Orhunbilge oldu.

BİLGİSİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Barışcan, dün sergilediği centilmenlik örneğinin yanı sıra daha önce de futbol bilgisiyle de dikkatleri üzerine çekmişti. Altınordu'nun geçen yıl haziran ayında başlattığı Beyin Merkezli Eğitim antrenmanları sırasında genç oyuncu verdiği röportajda, Çok güzel bir eğitim. Türkiye'de top merkezli oyun, Avrupa'da alan merkezli oyun oynanıyor. Biz ikisini de öğreniyoruz. Hoffenheim'ın antrenörü Nagelsmann, sahayı 16'ya bölüyor. Artık futbol gelişiyor, biz de bununla gelişmek, o futbola alışmak istiyoruz sözleriyle beğeni kazanmıştı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Balıkesirspor Metin Oktay Altınordu Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title