Haberler

Altınoluk Köyünde Yaşayan Vatandaşların Yarısından Fazlası Guatr Hastası

Muş'un Bulanık İlçesine Bağlı Altınoluk Köyünde Yaşayan Vatandaşların Yarısından Fazlasında 'Guatr' Hastalığı Tespit Edildi.

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Altınoluk köyünde yaşayan vatandaşların yarısından fazlasında 'Guatr' hastalığı tespit edildi.

65 hane, 550 nüfuslu Altınoluk köyünde, her iki kişiden birinde guatr hastalığına rastlandığı bildirilirken, köylüler hastalığın sebebinin araştırılmasını istedi. Köylü kadınlar, her ailede birden fazla guatr hastası bulunduğunu, aşırı yorgunluk, nefes darlığı çektiklerini söyleyerek önlem alınmasını istedi.

Altınoluk Köyü Muhtarı İbrahim Ekmekçi, sağlık ekiplerinin köylerindeki içme suyundan numune aldığını, sonucun hala açıklanmadığını belirtti. Hastalığın içme suyundan kaynaklandığını tahmin ettiklerini söyleyen İbrahim Ekmekçi, "Köyde her iki kişiden birinde guatr hastalığı var. Her evde aile fertlerinin çoğunda hastalık var. Guatr ameliyatı olan vatandaşlarda hastalık yeniden nüksediyor" dedi.

10 kişilik ailesinde bütün fertlerin guatr hastası olduğunu söyleyen Kaçak Çağlar isimli vatandaş ise, kendisinin ve eşinin ameliyat olduğunu, ancak ameliyattan bir yıl sonra hastalığın tekrarlandığını ifade etti. 8 çocuğunun ameliyat olabilmesi için maddi imkanı bulunmadığını belirten Çağlar, yardım beklediğini söyledi.

Ameliyatın sonuç vermediğini söyleyen Şerafettin Ekmekçi isimli vatandaş da, yıllardan beri bu hastalığı çektiklerini belirterek "Hastalığın nedeninin ortaya çıkarılması ve gerekli tedavi ile koruyucu önlemlerin alınmasını istiyoruz. Köylünün ne ilaç alacak ne de tedavi olacak maddi imkanı var. Yetkililerin soruna bir çözüm bulmasını bekliyoruz" diye konuştu.

(KT-MET-OM-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title