Haberler

Altındağlı Kadınlardan Kadınlar Günü'nde Muhteşem Program

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü her yıl birbirinden anlamlı etkinliklerle kutlayan Altındağlı kadınlar, bu yıl da yine muhteşem bir performans sergiledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü her yıl birbirinden anlamlı etkinliklerle kutlayan Altındağlı kadınlar, bu yıl da yine muhteşem bir performans sergiledi.

Cemil Meriç Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve eşi Saadet Tiryaki ev sahipliği yaptı. Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu ve eşi, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca ve eşi ile belediye meclis üyeleri de programda yer aldı. Altındağlı kadınların coşku ve cesaretinin damga vurduğu program, tüm katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ'ın gelişmesinde kadınların büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Başkan Tiryaki, "Toplumu ayağa kaldırmak istiyorsak önce kadını ayağa kaldırmalıyız" diyerek Altındağ Belediyesi olarak kadına verdikleri önemi dile getirdi. 25 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezine 50 binden fazla kadının devam ettiğini söyleyen Tiryaki, kültür merkezleri sayesinde Altındağlı kadınların hayatlarında önemli değişikler olduğuna dikkati çekti. Başkan Tiryaki, "10 yıldır Altındağ büyük değişme ve gelişme kaydetti. Sadece fiziki değişim yetmez, sosyal ve kültürel olarak da değişim gerçekleştirmek şart dedik. Bu nedenle onlarca Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, çocuklar için Gençlik Merkezleri, spor tesisleri, kültür tesisleri, sosyal alanlar, yeşil alanlar, parklar yaptık. Parka ne gerek var diyen zihniyetlerle mücadele ettik. Ancak hiç vazgeçmedik. Bütün bunları yapmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü biz çocuklarımız daha iyi şartlarda büyüsün, geleceğe daha iyi şartlarda hazırlansın istiyoruz. Kadınlar iyi yetişirse, onların yetiştireceği çocukların da vatana, millete, memlekete, hepsinden önce anne ve babasına hayırlı evlat olacağına inanıyoruz" dedi.

"Geçmişte hayal olan böylesine büyük tesislerde siz yüzlerce Altındağlı kadın bir araya gelip, kendi hazırladığınız performansları sergileyebiliyorsanız Altındağ değişiyor demektir. 10 yıldır verdiğimiz emeklerin karşılığını görmek çok güzel. Emeğimizin karşılığını fazlasıyla veren Altındağlı kadınlara teşekkür ederim" diyen Başkan Tiryaki'nin bu sözleri uzun uzun alkışlandı.

"Altındağ'da kadınların gücü görülebiliyor"

Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu ise, 2 aydır Altındağ'da görev yapıyor olmasına rağmen Altındağ'da kadınların gücünün ve kadına karşı pozitif ayrımcılığın her yerde görülebildiğini söyledi. "Kadınlar ve erkekler birbirinin rakibi değil, tamamlayıcısı ve bütünleştiricisidir" diyen Karaömeroğlu, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Her yıl olduğu gibi "Dünya Kadınlar Günü"nü bu yıl da kendi düzenledikleri etkinliklerle kutlayan Altındağlı kadınlar, yine çok anlamlı bir etkinliğe imza attılar. Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde edindikleri bilgi ve becerileri sahneye yansıtan Altındağlı kadınlar izleyicileri büyüledi. Altındağlı kadınların değişiminin eşlerinin gözünden anlatıldığı kısa film büyük beğeni toplarken, Altındağlı kadınlardan oluşan Türk Halk Müziği korosu ve kadınlardan oluşan mehteran takımının konseri kulakların pasını sildi. Gülpınar Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi Dilek Dağcı ve Karacaören Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi 58 yaşındaki okuma-yazma kursiyeri Rabia Akın okuduğu şiirlerle izleyenleri duygulandırırken, Altındağ'ın girişimci kadınlarından Nilgün Ulaşır hayat hikayesi ile kadınlara cesaret verdi.

Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri Tiyatro Okulunun "Ben Varsam" adlı gösterisi, Plevne ve Alemdağ Kadın Eğitim ve Kültür Merkezinin manilerle atışması, Güneşevler Kadın Eğitim ve Kültür Merkezinin halk dansları gösterisi ve Önder Kadın Eğitim ve Kültür Merkezinin "Dünyadan Kadınların Sesi" adlı gösterisi ise programa renk kattı. Her biri kendi ülkesinden ayrılmak zorunda kalan mülteci kadınların kendi dillerinde kadınlara seslenişi tüm salonu duygulandırdı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Tiryaki Cemil Meriç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title