Haberler

Altındağlı Çocuklar Emniyet Kemerlerini Taktı

Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen seminerlerle daha bilinçli bir hale gelen Altındağlı çocuklar, trafik kurallarını uygulamalı olarak öğreniyor.

Abdullah Tokur İlkokulu öğrencileri, Alemdağ Trafik Eğitim Pisti'nde simülatör eşliğinde akülü araba kullandı. Piste çıkmadan önce trafik eğitmeninden teorik eğitim alındı. 1 saate yakın trafik işaretleri ve kuralları hakkında bilgi alan yaklaşık 50 öğrenci, trafik ışıklarını, yayalar ve araçların uyması gereken kuralları, temel trafik levhalarını ve trafikte can güvenliğini öğrendi. Teorik eğitimin ardından minikler sabırsızlıkla bekledikleri sürüş deneyimini yaşamak için pistteki yerlerini aldı. Öğretmenleri ve trafik eğitmeninin gözetiminde trafik pistindeki akülü arabalara binen çocuklar, 2 saat süreyle sürüş keyfi yaşadı.

Seminere katılan öğrencilerden İsmail Akbulut, bu tür eğitimlerin kendileri için çok faydalı olduğunu belirterek, insanların trafik kurallarına uyması gerektiğini söyledi. Minik İsmail, trafikte hız yapmanın olumsuz sonuçlar doğuracağını ifade ederek, "Herkes emniyet kemerini mutlaka takmalı" dedi.

Bir diğer öğrenci Aysel Değirmenci ise şöyle konuştu:

"Şoförler çok sinirli. Kimse kimseye tahammül etmiyor. Trafikte birbirlerine bağıran insanlar çok. Hatta arabaları üzerimize sürenler bile var. Zaten sokak hayvanlarını kimse düşünmüyor. Yol kenarlarında araba çarpmış hayvanlara sık sık rastlıyoruz. Trafik cezalarını herkes ağır buluyor fakat buna rağmen kimse kurallara uymuyor. Bence ülkemizde trafik eğitimlerine daha geniş kapsamlı yer verilmeli." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altındağ Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title