Haberler

Altındağ Gülpınar Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi Açıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Kadınlarımızı kadın merkezlerinde sanatla, bilimle, teknolojiyle buluşturmaya devam edelim. Bu özverili çalışmalar neticesinde son yıllarda kadın istihdamında önemli başarılar elde ettik.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Kadınlarımızı kadın merkezlerinde sanatla, bilimle, teknolojiyle buluşturmaya devam edelim. Bu özverili çalışmalar neticesinde son yıllarda kadın istihdamında önemli başarılar elde ettik. Kadın istihdamının önündeki yapısal, toplumsal ve diğer engellerin ortadan kaldırılması için tedbirler alıyor ve teşvik destek programlarını hayata geçiyoruz." dedi.

Altındağ Belediyesince yaptırılan Gülpınar Kadın Eğitim ve Kültür Merkezinin açılışında konuşan Kaya, bir toplumu ayakta tutan en önemli değerin, kadınlar ve gençler olduğunu, kadınların toplumu geleceğe hazırladığını vurguladı.

Bakan Kaya, "Kadın ne kadar güçlüyse toplum da o kadar güçlüdür. Bir milletin gelişmişlik seviyesini görmek istiyorsak eğer, o toplumda kadının nerede durduğuna bakmamız gerekli. Çünkü kadın hayatımızın her alanına yön veren, umudun, sabrın, vefakar olmanın, üretmenin, geleceğimizin adıdır. Kadın her şeyden önce annedir." ifadesini kullandı.

Kadın ve gençlerin toplumun temelini oluşturduğunu ifade eden Fatma Betül Sayan Kaya, şunları kaydetti:

"Bir toplum nasıl inşa edilir, bir toplum vatan ve hürriyetine nasıl sevdalı olur, bunu biz 15 Temmuz gecesi kadın ve gençlerimizden gördük, öğrendik. Kadın ve gençlerimiz şehitler tepesinin boş olmadığını ellerinde Türk bayraklarıyla tankların önüne dikilerek, meydanlara inerek, en ön saflarda durarak bütün dünyaya gösterdiler. Bizler 15 Temmuz ruhunu her yerde ve her alanda yaşatmaya devam edeceğiz. Çünkü sizler devletimizin asıl sahiplerisiniz."

Altındağ Belediyesinin 25 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, 17 Gençlik Merkezi ile hizmetlerini yaygın hale getirmesinden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak büyük memnuniyet duyduğunu belirten Kaya, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Geleceğin güçlü Türkiyesinin, güçlü kadınlarla ve güçlü ailelerle inşa edilebileceğini vurgulayan Bakan Kaya, bunun için kadın ve gençlerin eğitimine özel bir önem verdiklerini söyledi.

"Devletimiz kadın eğitimi hususunda politikalar geliştirmeyi, yasal düzenlemeler yapmayı, bu yasaları uygulamaya geçirmeyi ve kadın okur yazarlığını yüzde 100 gerçekleştirmeyi hedeflemiştir. Bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı gayretle sürdürüyoruz." diyen Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan "Ana Kız Okuldayız" okuma kampanyası ile 2 milyon 140 bin kadının okuma yazma öğrendiğini aktardı.

Fatma Betül Sayan Kaya, kadın istihdamını artırmanın yolunun kadının eğitim seviyesinin yükseltilmesinden geçtiğini, çalışma hayatının dışında kültürel alanda yürütülen çalışmaları da önemsediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kadınlarımızı kadın merkezlerinde sanatla, bilimle, teknolojiyle buluşturmaya devam edelim. Bu özverili çalışmalar neticesinde son yıllarda kadın istihdamında önemli başarılar elde ettik. Kadın istihdamının önündeki yapısal, toplumsal ve diğer engellerin ortadan kaldırılması için tedbirler alıyor ve teşvik destek programlarını hayata geçiyoruz. 144 bin 249 kadınımız, istihdam imkanlarının sağlanması amacıyla teşviklerimizden faydalandı. 2004 yılında 20,8 olan kadın istihdam oranını 6,7 puanlık artışla yüzde 27,5'e yükseltirken, kadınlarımızın iş gücüne katılma oranını 2004 yılına oranla yüzde 8,3 puanlık bir atışla 31,6'ya yükselttik."

137 kadın konukevi açtıklarını bildiren Kaya, son 14 yıl içinde 82 bin kadın ve 40 bin çocuğa hizmet verdiklerini ifade etti.

Kadına yönelik şiddet konusuna da değinen Bakan Kaya, şiddete karşı sıfır tolerans ilkesi ile hareket ettiklerini, suçluların en ağır şekilde cezalandırılmaları için bu kapsama giren davaların takipçisi olduklarını kaydetti.

"Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla açtığımız 49 şiddet önleme ve izleme merkezimizle, farklı problemler yaşayan kadınlarımızın yanında yer alıyoruz." şeklinde konuşan Kaya, şiddete karşı mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda "koruyucu aile" ve "aile yanına destek" modelleriyle 100 bin çocuk ve gence de hizmet verdiklerini belirten Fatma Betül Sayan Kaya, çocuk ve gençlerin eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında da birçok çalışmasını desteklediklerini dile getirdi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ise Altındağ'da 25'incisi açılan Kadın Kültür Merkezi ile 17'ncisi açılan Gençlik Merkezinin hayırlı olmasını dileyerek, bundan önce açılan kadın kültür merkezlerinin hepsini ziyaret ettiğini söyledi.

Altındağ Belediyesinin son bir ayda ikinci açılışı yaptığını belirten Çam, Altındağlı olmaktan gurur duyduğunu da ifade etti.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de gelecek nesillere kültür ve sanat hizmetleri sunmayı önemsediklerini belirterek, Altındağ'da kadınların ve çocukların yeterli eğitim almadığını, devletin örgün kurumlarından yeterince istifade edemediğini, bu amaçla kadın ve gençlik merkezleri açtıklarını anlattı.

Altındağ'da 10 yıl önce her mahallede kadınlar için bir eğitim ve kültür merkezi açılmasına karar verdiklerini ve bu konuda çalışmaya başladıklarını söyleyen Tiryaki, "Bugün iki tane kadın siyasetçimiz, birisi bakanımız, birisi bu bölgenin milletvekili açılışımızda bulunuyor. Bu, bölgenin kadınları için bir rol modeldir. Bu bölgede doğup büyüyen çocuklar için ümittir." dedi.

Bakan Kaya, açılış konuşmalarının ardından, Gülpınar Kadın Eğitim ve Kültür Merkezini gezerek, Başkan Tiryaki'den bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Veysel Tiryaki Gülpınar Altındağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title