Haberler

Altındağ'da Su Parkı Açıldı

Altındağ Belediyesi'nin Karapürçek Mahallesi'nde 19 Bin 700 Metre Karelik Alan Üzerine İnşa Ettiği Su Parkı Törenle Açıldı.

Altındağ Belediyesi'nin Karapürçek Mahallesi'nde 19 bin 700 metre karelik alan üzerine inşa ettiği Su Parkı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Haluk İpek'in de katıldığı bir törenle açıldı.

Toplam 19 bin 700 metre karelik alan üzerine inşa edilen ve yatırım maliyeti yaklaşık 4 milyon YTL olan Su Parkı'nda çeşitli tip ve yükseklikte tasarlanan su kaydırakları bulunuyor. Çocuklar için yüzme havuzunun tasarlandığı tesislerde, sauna, Türk hamamı, spor salonu ve restoran da inşa edildi. Geniş ve büyük bir yeşil alana sahip Su Parkı'nda yürüyüş ve koşu yolu, gezinti yolları, oturma ve dinlenme imkanı sağlayan gazebo ve pergolalar, gölgelikli oturma ve güneşlenme terasları, meydanlar, spor alanları gibi kullanımlar da bulunuyor.

Açılış töreninde konuşan Toptan Türkiye'nin anayasada belirtildiği üzere laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu hatırlatarak "Sosyal devletin eğitim, sağlık ve hukuk gibi alanlarda sağlaması gereken önemli hizmetler vardır. Günümüzde sosyal devletin ilgi ve sorumluluk alanına giren bazı hizmetlerin halkla doğrudan ilişki içinde olan yerel yönetimlerce de üstlenildiğini ve başarıyla yerine getirildiğini sevinerek görüyoruz. Altındağ Belediyesi bu anlamda üzerine düşen görevleri fazlasıyla yerine getiren ve çok büyük başarılara imza atan bir belediye. Belediye Başkanımız Veysel Tiryaki'yi özverili çalışması ve başarıları nedeniyle kutluyorum ve umuyorum ki bu havuzlarda eğitim gören minik yavrularımız arasından geleceğin şampiyonları yetişir" dedi.

Altındağ Belediye başkanı Veysel Tiryaki, Karapürçek'in şu anki nüfusunun 26 bin civarında olduğunu kaydederek, "1950'lerden bu yana aldığı yoğun ve niteliksiz göç nedeniyle sadece uğrak noktası olan ve durumunu düzelten herkes başka yerlere taşındığı için sürekli göç veren Altındağ, son üç yıldır yapılan devasa yatırımlar sayesinde yeniden göç almaya başladı. Karapürçek Mahallesi Altındağ'ın en hızlı yapılaşan ve nüfusu artan bölgelerinden biri haline geldi" diye konuştu.

Özellikle çocukların yararlanacağı spor tesisleri ve kültür merkezleri yapmayı önemli bir görev saydıklarını kaydeden Başkan Tiryaki, "Çünkü Altındağ'da yaşayan çocuklar da en az diğer çocuklar kadar zeki ve onlar da geleceğe güvenle bakmayı hak ediyorlar. Açtığımız spor tesislerinden faydalanan bu minik yavrularımız arasından eminim geleceğin şampiyonları çıkacaktır. Anne babalardan ricam, çocuklarını bu tür sosyal ve sportif etkinliklere yönlendirmeleridir" dedi.

Su Parkı'nın açılış töreni Yıldız Tilbe'nin konseri ile sona erdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title