Haberler

Altındağ Belediyesi'ne 'Kardeş Belediye' Olma Teklifi

19’uncu Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) konuğu olan 22 farklı ülkeden gelen 50 kişilik heyet, Hamamönü’nü ziyaret etti.

19'uncu Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) konuğu olan 22 farklı ülkeden gelen 50 kişilik heyet, Hamamönü'nü ziyaret etti. Heyet üyeleri, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye kardeş belediye olmak için teklif götüreceklerini dile getirdi.

Altındağ Belediyesi Meclis Başkanvekili Mehmet Emin Ayaz'ın eşlik ettiği heyet, Hamamönü'nü çok beğendi. Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Türkmenistan, Ukrayna ve Yunanistan gibi ülkelerden gelen heyet üyeleri, Altındağ Belediyesi tarafından restore edilen Hamamönü'nü gezdi. Yabancı misafirler, önce Taceddin Dergahı'nı ve Mehmet Akif Ersoy Müze Evi'ni ziyaret etti. Bölgedeki restorasyon çalışmalarını inceleyen heyet, tarihi Ankara evlerinden oldukça etkilendi. Heyet üyeleri, daha sonra Sanat Sokağı'nda incelemelerde bulundu. Buradaki sanat atölyelerini gezen misafirlerin sonraki adresi Hamamönü El Ürünleri Pazarı oldu.

Heyette yer alan misafirler, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye kardeş belediye olmak için teklif götüreceklerini Türkçe olarak dile getirdiler. Hamamönü'nde hatıra fotoğrafı çektiren yabancı konuklar, Hamamarkası'nı gezmeyi de unutmadı. Heyet, daha sonra Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne ziyarette bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altındağ Belediyesi Veysel Tiryaki Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title