Haberler

Altındağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 5 Aylık Hizmet Raporunu Açıkladı

Altındağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2008 yılının ilk 5 ayında yapılan yatırım ve hizmetlere ilişkin çalışma raporunu açıkladı.

Yılın ilk 5 aylık dönemini kapsayan raporda, müdürlük tarafından yürütülen çalışmalar "bölgede imara uygun açılan yollar, yapılan asfalt yama ve kaplama hizmetleri, yıkılan gecekondular ve yeni yatırımlar" olmak üzere 4 ana başlıkta toplandı. Rapora göre Altındağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince ilçedeki 6 mahallede toplam 3 bin 500 metre uzunluğunda imara uygun yol açıldı ve bu yollar da dahil olmak üzere 35 bin ton asfalt kaplama yapıldı. Özellikle Ahiler, Aydınlıkevler ve İskitler mahallelerinde yaya kaldırımları, kaldırım kenarlarındaki taşlar ve bazı sokaklardaki asfalt kaplama yenilendi. Çalışmalarda toplam 10 kilometre uzunluğunda kaldırım kenarı taşı ve 4,5 kilometre yaya kaldırımı yeniden yapıldı.

İmar yolları üzerinde bulunan 500'e yakın gecekondunun yıkıldığı, bölgede kaçak yapılaşmaya kesinlikle izin verilmediği ve enkazların ivedilikle kaldırılarak bölgelerin imara uygun yollar haline getirildiği belirtilen raporda ayrıca, 2008'in yıkımlar kadar başlanan inşaatlar açısından da verimli bir yıl olduğu vurgulandı.

Altındağ Belediyesi, yeni yılda yatırımlara da ağırlık verdi. İlçenin pek çok değişik noktasında hizmet binaları, sosyal tesisler ve spor tesisleri yapmak için 20 ayrı ihale açan Altındağ Belediyesi, Aydınlıkevler, Karapürçek, Plevne, Evliya Çelebi ve Yıldıztepe mahallelerinde hanım lokalleri inşaatına başlarken; Alemdağ, Beşikkaya, Evliya Çelebi, Gülpınar ve Yıldıztepe mahallerinde de açık spor tesislerinin inşaatına başladı. Örnek teşkil edecek projelerden biri de Alemdağ Mahallesi'nde inşaatına başlanan özürlü çocukların gündüz bakımına yönelik merkez oldu. Evliya Çelebi Mahallesi'nde inşa edilen meslek edindirme kurslarının verileceği merkezin de gerek mimari çizgileri, gerek kalitesiyle örnek projelerden olduğu kaydedildi.

Konuya ilişkin bilgi veren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, belediyenin tüm müdürlüklerinin belirli aralıklara hizmet ve performans raporları hazırladıklarını belirterek, "Bu raporlar sayesinde sene başında belirlediğimiz hedeflere ne kadar yaklaştığımızı ölçebiliyoruz. Yine bu raporlar vatandaşlardan gelen geri bildirimler sayesinde ürettiğimiz hizmetin kalitesini ve vatandaş memnuniyetini gösteriyor" dedi.

Fen İşleri Müdürlüğü'nün bu yılın ilk 5 aylık diliminde çok başarılı faaliyetler yürüttüğünü kaydeden Tiryaki, "Asfalt dökmek, yama yapmak gibi çalışmalar bir yana özellikle imar planlarının bitirilmesiyle yol açma çalışmalarının başlaması çok önemli. Yine kaçak yapılaşmaya izin verilmeyerek mevcut gecekonduların belirli bir plan dahilinde, üstelik sahipleriyle birlikte yıkılması da belediyecilik açısından başarıdır" diye konuştu.

Başkan Tiryaki, geçtiğimiz yıl başlanan ve başkent çapında büyük ses getiren restorasyon çalışmalarının bu yıl da sürdürüldüğünü ifade ederek, "Altındağ'ın tarihi dokusunu korumak için her türlü çalışmayı yürüteceğiz" dedi.

(BK-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title