Haberler

Altında Düşüş, Gramı 103 Liraya Geriledi

Güncelleme:

Altın, Yunanistan'a ilişkin endişelerin güvenli liman alımlarını getirmesi ile birlikte haftayı kazançla geçmeye hazırlanıyor.

Altın, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Yunanistan ile borç müzakerelerinden çekilme kararı almasının, ABD'de faizlerin artırılacağı beklentisine ağır basmasının etkisi ile, son bir ayın ilk haftalık yükselişini gerçekleştirmeye yöneldi.

DIŞ PİYASA

Spot altın, Perşembe günkü seviyesi olan ons başına 1,182.01 dolardan, bugün Singapur saati ile 11:48'de 1,182.90 dolara geldi. Metal dün yüzde 0.3 değer kaybetmişti. Altın bu hafta yüzde 0.9 yükseldi ve 15 Mayıs'ta sona eren haftadan bu yana ilk haftalık kazancına yöneldi. Altın Şanghay'da fazla değişmedi ve haftalık kazanca yöneldi.

İÇ PİYASA

Serbest piyasada altının gram fiyatı dün 104 liranın üstüne çıkmıştı. Bu sabah gerileyerek 103 lira seviyesinden işlem görmeye başladı.

ANALİZ

IMF, Yunanistan'ın temerrüde düşmesini önlemeye yönelik borç görüşmelerinde ilerleme sağlanamamasının ardından, müzakere ekibinin Brüksel'den ayrıldığını duyurdu. Avrupa Birliği Başkanı Donald Tusk, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'a manevra yapmayı durdurma ve finansal yardıma ilişkin koşuları kabul edip etmeme konusunda karar verme çağrısında bulunarak, AB ödünlerine aracılık etme konusundaki nötr tavrını terk etti. Bu tıkanma, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde çıkacağı endişelerini güçlendirdi ve altına yönelik güvenli liman alımlarını destekledi.

UZMAN GÖRÜŞÜ

HSBC Securities (USA) Inc. analisti James Steel, "Altın, Yunanistan'ın borç görüşmelerine ilişkin yatırımcı endişelerinin yeniden güçlenmesi ile birlikte, kayıplarının bir kısmını geri almayı başardı," dedi ve "Altın yalnızca sürmekte olan Yunanistan sorunundan ılımlı bir destek alıyor. Ancak durum daha belirsiz hale gelir ve temerüd olasılığı artarsa, altın daha fazla fayda sağlayabilir" şeklinde görüş bilidirdi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Avrupa Birliği Yunanistan Memur Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

pompacı geldi pompalar:

benimde 12871 tene var.

1
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

baya düşmüş

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title