Haberler

Altına Taksitin İlk Meyvesi Anneler Günü'nde

Altın ve mücevher takıya taksit imkanının getirilmesi kuyumcu esnafını sevindirirken pazardaki ilk rahatlamanın en erken 12 Mayıs Anneler Günü ile olacağı öngörülüyor.

Altın ve mücevher takıya taksit imkanının getirilmesi kuyumcu esnafını sevindirirken pazardaki ilk rahatlamanın en erken 12 Mayıs Anneler Günü ile olacağı öngörülüyor.

Kuyumcu esnafının uzun bir aradan sonra kavuştuğu altın ve mücevher takıdaki taksit dönemi geçtiğimiz hafta tekrar başladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından 27 Mart tarihinde yayımlanan karar ile basılı ve külçe halinde olmayan ürünler kredi kartına 4 taksit ile alınabilecek. Alınan bu karar kuyumcu esnafını oldukça memnun ederken, pazardaki rahatlama henüz gerçekleşmedi. Kararın faydalarının pazarda hissedilmesi için en yakın 12 Mayıs Anneler Günü ve yaklaşan düğün sezonu bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek, "Kredi satışlarımız olmadığı zaman yılbaşı ve 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kuyumcu esnafı olarak baya mağdur olduk. İnşallah bunun meyvesini 12 Mayıs Anneler Günü'nden itibaren alacağımızı tahmin ediyorum" dedi.

"Hepimiz ilerisi için çok umutluyuz"

Başkan Ercan Arıyürek, kredi satışlarının olmadığı özel günlerde kuyumcu esnafı olarak mağdur olduklarını ifade etti. Pazarda henüz bir rahatlamanın olmadığını ve kararın meyvelerini ilk olarak 12 Mayıs Anneler Günü'nde görüleceğini ifade eden Arıyürek, "Aşağı yukarı 6 ay kadar önce BDDK tarafından kuyumculara taksit yasağı getirildi. Ondan sonra Türkiye Kuyumcular Birliği'ndeki bütün başkanlarımızla birlikte BDDK'ye yaptığımız müracaatlar sonunda Mart ayının sonunda tekrar kuyumculara taksit getirildi. Bu bizim için çok sevindirici bir olay oldu. Bunun bir noktası var. Sadece 14 ve 22 ayar işçilikli ürünlerde taksit imkanı, çeyrek altın gibi sarrafi ürünlerinde tek çekim imkanı var. Bizler de buna çok sevindik. Hepimiz ilerisi için çok umutluyuz. Çünkü bu kredi satışlarımız olmadığı zaman yılbaşı ve 14 Şubat Sevgililer Gününde kuyumcu esnafı olarak baya mağdur olduk. İnşallah bunun meyvesini 12 Mayıs Anneler Günü'nden itibaren alacağımızı tahmin ediyorum. Önümüzde de yaz var. Yaz ayının da getirdiği bir düğün mevsimi olduğu için bu taksitli satışlar bu kuyumcu esnafına çok büyük fayda sağlayacağı kanaatindeyim. Henüz vatandaşımız imkanı tam olarak bilmediği için daha bir hareketlilik yok ama ileriki zamanlarda bu kendisini gösterecek. İlk başta biz Anneler Günü'nde biz taksitli satışların faydasını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

"4 taksit yeterli değil ama hiç yoktan iyi"

Son olarak kuyumcu esnafları olarak taksit sayılarının artmasını istediklerini belirten Arıyürek, "4 taksit iyi bir şey, ama biz bunun 4 yerine 6, hatta 8 taksit olmasını istiyoruz. Altın fiyatlarının artması insanların alım gücünü azalttı. Bu taksit olayı olduğu zaman insanlar peyderpey ödeyeceği için daha düzgün bir şekilde alışveriş edecekleri kanaatindeyim. 4 yeterli değil ama hiç yoktan iyi" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Anneler Günü Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title