Haberler

Altın Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı

ABD Dolarının Değer Kaybetmesiyle Altının Ons Fiyatı Gün İçinde 1.042,55 Dolarla Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı.

ABD dolarının değer kaybetmesiyle altının ons fiyatı gün içinde 1.042,55 dolarla tüm zamanların rekorunu kırdı.

İngiliz Independent gazetesinin, petrol zengini Körfez ülkelerinin, petrol ticaretinde ABD dolarının yerini alacak para sepeti konusunda Rusya, Çin, Japonya ve Fransa ile gizli görüşmeler yürüttüğü haberinin ABD dolarının değerini düşürmesiyle, yatırımcılar yönünü altın ve bakır gibi değerli metaller ile petrole çevirdi.

Gün içinde rekor üstüne rekor kıran altının ons fiyatı Avrupa'da en son 1.042,55 dolara çıkarak, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Dün New York'ta altının ons fiyatı 1.016,65 dolardan işlem gördü.

Daha önce altının ons fiyatı Mart 2008'de 1.032,80 dolarla tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Altının fiyatı son 8 yılda sürekli artıyor.

Uzmanlar, faiz oranlarının neredeyse sıfır olduğu bir durumda, altına geçmenin ek maliyetinin sıfır olması yüzünden yatırımcıların altını daha cazip bir yatırım aracı olarak gördüğünü söylüyorlar.

Altın ile birlikte diğer değerli metallerin de değeri arttı. Gümüşün ons fiyatı yaklaşık iki haftanın en yüksek değeri olan 17,25 dolara, platinin ons fiyatı 1,312 dolara ve altının ton fiyatı da yüzde 2,4 artarak 6,060 dolara çıktı.

-PETROL 72 DOLARA YAKLAŞTI-

Bu arada petrolün fiyatı 72 dolara yaklaştı.

Uluslararası piyasalarda doların değer kaybetmesi ve borsaların artmasıyla ABD ham petrolünün varil fiyatı Kasım ayı teslimi 1,37 dolar artışla 71,78 dolara çıktı. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 1,52 dolar yükselişle 69,56 dolar oldu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title