Haberler

Altın Madeni Toplantısı"Na Protesto

Altın arama çalışmalarıyla ilgili Ödemiş'te düzenlenecek ÇED bilgilendirme toplantısına karşı yol kapatma eylemi gerçekleştirildi.

Altın arama çalışmalarıyla ilgili Ödemiş'te düzenlenecek ÇED bilgilendirme toplantısına karşı yol kapatma eylemi gerçekleştirildi.

Küçükmenderes Havzası Tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu (HAVZAPLAT) öncülüğündeki vatandaşlar, Bozdağ yöresinde özel bir şirket tarafından altın arama faaliyetlerine başlanmasıyla ilgili düzenlenması planlanan ÇED bilgilendirme toplantısına engel olmak için olmak için Dolaylar Mahallesi girişinde yolu kapattı.

Bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de destek verdiği, jandarmanın güvenlik önlemi aldığı eylemde, "Bozdağ'da altın istemiyoruz", "Kanser olmak istemiyoruz" sloganları atıldı.

Mahalle sakinlerinden Ayşe Seferli, gazetecilere açıklamasında, bölgede madencilik yapılması durumunda geçim olanakları kalmayacağını ileri sürerek, "Burada altın madeni istemiyoruz. Altın madenine 'hayır' diyoruz" ifadesini kullandı.

Tarafların tamamının gelmediği gerekçesiyle toplantının yapılamaması üzerine eylem sona erdirildi.

Eyleme, CHP İzmir 2. bölge milletvekilli adayları Ülkümen Rodoplu, Kamil Okyay Sındır, Hüseyin Sezer ve Ali Kemal Elitaş da katılarak destek verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Ödemiş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title