Haberler

Altın Koza Film Festivali'ne Doğru

Festival kapsamındaki Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film yarışmalarının finalistleri belli oldu

Büyükşehir Belediyesi'nin 16-22 Eylül'de düzenleyeceği 20. Altın Koza Film Festivali kapsamındaki Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film yarışmalarının finalistleri belli oldu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yazılı açıklamasında, geleceğin sinemacılarına destek için düzenledikleri Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdenizli kısa filmcileri her yıl Adana'da bir araya getiren Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nda jüri önüne çıkacak filmlerin yapımcılarına başarı diledi.

Güzel sanatlar ve iletişim fakültelerinin sinema-televizyon bölümlerine devam eden öğrencilerin katılabildiği, kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel dallarda değerlendirilen Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda bu yıl çeşitli üniversitelerden 42 filmin yarışmaya hak kazandığını vurgulayan Aldırmaz, şu bilgileri verdi:

"Yarışmanın ön değerlendirme kurulunda, yapımcı Ahmet Hızarcı, senarist ve sinema yazarı Necla Algan ve yönetmen Tankunt Kılınç görev yapıyor. Finalist filmleri yönetmen Belmin Baş, belgesel yönetmeni Göksel Gülensoy, animasyoncu Nermin Er, oyuncu Serkan Ercan ve yazar Yekta Kopan değerlendirecek. Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda her dört dalda en iyi film seçilen esere 7 bin 500 lira ödül verilecek. Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'na ise İspanya, Türkiye, Fransa, İsrail, Yunanistan, Hırvatistan, Portekiz, Suriye, Ürdün, Slovenya, Lübnan ve Kosova gibi ülkelerden yaklaşık 500 eser başvurdu. Yarışma jürisinde, Bulgaristan'dan Zlatina Rousseva, Yunanistan'dan Patrice Vivancos, Belçika'dan Eric Iedune, Sırbistan'dan Miroljub Vuckovic, Türkiye'den Sevin Okyay görev yapacak. Kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel dallarında toplam 61 filmin yeralacağı yarışmada, her dalda en iyi film seçilen eser, 10 bin lira ödülün sahibi olacak." - Adana

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Zihni Aldırmaz Akdeniz Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title