Haberler

Altın Koza'da 60 Bin Kişi Sinemayla Buluştu

Adana'da Büyükşehir Belediyesi'nce Bu Yıl İlk Defa Uluslararası Statüde ve "Çocuk Hakları" Temasıyla Düzenlenen 14. Altın Koza Film Festivali'nde 16 Bini Öğrenci 60 Bin Kişinin, Türk ve Dünya Sinemasından 164 Film İzlediği Bildirildi.

Adana'da Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl ilk defa uluslararası statüde ve "Çocuk Hakları" temasıyla düzenlenen 14. Altın Koza Film Festivali'nde 16 bini öğrenci 60 bin kişinin, Türk ve dünya sinemasından 164 film izlediği bildirildi.

Altın Koza Kültür Sanat ve Turizm Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Fevzi Acevit, yaptığı açıklamada, 4-11 Haziran 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde 205 kişinin görev aldığını belirterek, festivalde büyük bir sorun yaşanmadığını söyledi. Bu yıl festivalde ilk kez özel tema belirlendiğini ve 'Geleceğimizi tüketiyoruz, çocuklarımızı koruyalım' sloganıyla çocuk haklarına dikkat çekildiğini vurgulayan Acevit, bu konuda festivale özel Sinema Emekçileri Sendikası

(SİNE-SEN) tarafından çekilen ve Hülya Koçyiğit, Rutkay Aziz, Nur Sürer, Tarık Akan, Yusuf Sezgin, Selda Alkor, Selma Güneri, Halil Ergün, Aytaç Arman, Mustafa Alabora ile Bennu Yıldırımlar'ın rol aldığı "Çocuklar Geleceğimizdir" adlı kısa filmin tüm etkinliklerde gösterildiğini söyledi.

Acevit, festivalde bu yıl 'Uzun Metrajlı Ulusal Film Yarışması'nda 12, Öğrenci Filmleri Yarışması'nda 40, Onur Ödülleri Özel Gösterimi'nde 3, "Yılmaz Güney Anısına" bölümünde 2, "Festival Teması: Çocuk Hakları" bölümünde 3, "Altın Koza'dan Dünya'ya" bölümünde 6, "Türk Sineması'nda Bir Usta Oyuncu: Hülya Koçyiğit" bölümünde 4, "Dünya Sineması'ndan" bölümünde 12, "Ödüllü Akdeniz Filmleri Seçkisi" bölümünde 10, "Dünya Kısa Filmleri" bölümünde 20, "Dünyadan ve Türkiye'den Belgesel Örnekleri" bölümünde 15,

"Artun Yeres Filmleri" bölümünde 7, "Altın Koza Kısa Film Seçkisi" bölümünde 20, "KısacAdana" bölümünde 10 olmak üzere toplam 164 film gösterildiğini vurguladı.

20 okulda film gösterimi yapıldığını varoşlarda hiç sinemaya gitmeyen çocukların Altın Koza sayesinde sinemayla buluşturulduğuna dikkat çeken Acevit, "Altın Koza Film Festivali boyunca belirlenen sinemalarda, 20 okulda ve Adana Kültür ve Sanat Merkezi'nde sinema gösterimleri yapıldı. Bu gösterimler sonucunda yaklaşık 60 bin Adanalı sinemayla buluştu. Bu çok büyük bir rakam. Çoğu festivalde sinema salonları boş kalıyor. Ancak Altın Koza'da salonlar doldu doldu boşaldı" diye konuştu.

Festivalin konuk sanatçılarının Adana sokaklarında halkı selamlamasıyla Adanalılarla sanatçıların kucaklaşması sağlandığını kaydeden Acevit, festival boyunca vatandaşların en çok şikayet ettiği halkla sanatçıların buluşamaması olduğunu ifade etti. Acevit, "Bu yıl bu sorunu Sevgi Korteji'yle en aza indirmeye çalıştık. Ayrıca Sinema Oyuncuları Derneği (SODER), Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) ve festival konukları Mimar Sinan Amfi Tiyatro'da, halkı selamladı. Bu geceye tam 15 bin Adanalı katılarak

sanatçılarla beraber olma fırsatı yakaladı. Onlarla birebir temas kurdu" dedi.

Yeniliklerle düzenlenen festivalde, dezavantajlı gençlere, ilköğretim öğrencilerine, görme ve duyma engelli çocuklara film gösterimleri yapıldığını kaydeden Acevit, cezaevinde ve Dr. Ekrem Tık Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde de film gösterimleri yapıldığını söyledi. Festivalin uluslararası olma yolunda bu yıl yeni uygulamalar başlatıldığını hatırlatan Acevit, "Uluslararası boyut için çok önemli adımlar atıldı. Şimdiye kadar müzik ve film festivali ortak yapılıyordu. Oysa dünyada kabul edilmiş iyi

festivallerde böyle bir uygulama yok. Bu yıl olması gereken çizgiye gelindiğini düşünüyorum. Konuyu projelendirdik ve uygulamaya geçirdik. Uluslararası yolda film ve müzik festivali ayrıldı. Film festivalimizi tamamladık, Eylül sonu, Ekim başı da müzik festivali yapılacak. Şimdiden onun heyecanını yaşamaya başladık" ifadelerini kullandı.

(FK-AB-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title