Haberler

Altın Kemerli Başpehlivan, Rakiplerine Meydan Okuyor

Güncelleme:

Altın kemerli başpehlivan İsmail Balaban, unvanını korumak için geçen yıl Kırkpınar güreşleri biter bitmez idmanlarına başladığını söyledi.

Güreş otoritelerince, "şanslı pehlivan" olarak anılan geçen yılın Kırkpınar şampiyonu İsmail Balaban, bu yıl unvanını yitirmemek için er meydanına çıkacak.

Balaban, geçen yıl Kırkpınar Güreşleri'nde, başaltı güreşecekken Türkiye Güreş Federasyonu'nun aldığı kararla baş boyunda güreşti. Güreşlerden ikinci olarak ayrılan Balaban, hemşehrisi Ali Gürbüz'ün kanında dopingli maddeye rastlanılması nedeniyle başpehlivanlık unvanı ve altın kemerin sahibi oldu.

Balaban, unvanını korumak için geçen yıl Kırkpınar güreşleri biter bitmez idmanlarına başladığını söyledi.

Kırkpınar'a en iyi şekilde hazırlandığını ve iddialı olduğunu belirten Balaban, "Er meydanına, unvanımı korumak için çıkacağım. Geçen yılki idmanlarıma göre daha sıkı bir program uyguladım. Günde 5 saate yakın antrenman yaptım. Verdiğimiz dinlenme sürelerini kısalttık. Karbonhidrat ve protein ağırlıklı bir diyet uyguladım" dedi.

Balaban, altın kemeri ebedi olarak Antalya'ya götürmeye kararlı olduğunu vurguladı. Ali Gürbüz'ün geçen yıl 3 yıl üst üste başpehlivan olduğu için altın kemerin ebedi sahibi olduğunu ve kemeri Antalya'ya getirdiğini anımsatan Balaban, "Olumsuz nedenlerden dolayı kemer Antalya'da ebedi olarak kalamadı. Ben bu yıl ve gelecek yıl başpehlivan olarak kemeri yeniden ebedi olarak Antalya'ya götürmek istiyorum" diye konuştu.

"Balaban'dan Güreşçi Olmaz Demişlerdi"

Balaban'ın antrenörü Hasan Aydın ise Balaban'ın hırslı ve inatçı bir yapısı olduğunu söyledi.

Balaban'ın güreşe uygun olmayan vücut yapısını sorun etmeden başarıyı yakaladığını vurgulayan Aydın, "İsmail'i çalıştırmaya başladığımızda vücut yapısı yağlı güreşe biraz tersti. Güreşin profesörleri 'Balaban'dan güreşçi olmaz' diyorlardı. Vücut yapısı uygun değildi belki ama hırslı ve inatçı yapısı ona artı kazandırmıştı" dedi.

Balaban'ın piyasa güreşlerinde motivasyon ve fizyolojisinin korunması için özel bir taktik uyguladıklarını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Geçen yıl biz İsmail'i başaltı 3'üncüsü olduğu için başaltına hazırlamıştık ancak federasyon sezonun ilk güreşinden on gün önce başaltı üçüncülerinin de baş boyunda güreşecek kararını açıkladı. İsmail'i 2 ayda baş güreşlerine hazırladık. Gitti kemeri aldı, geldi. Şimdi de sistemimiz aynı. Piyasa güreşleri bir gün sürdüğü ve güreş araları kısa olduğu için İsmail'i örneğin Recep Kara'yla güreştirdik sahadan çektik veya Şaban Yılmaz'la güreştiriyoruz sahadan çekiyoruz. Neden çekiyoruz, çünkü bizim adam küçük cüsseli, art arda güreşlere dinlenmeden girdiği zaman toparlayamıyor. İyi hazırlandık, bomba gibi İsmail. Rakiplerine meydan okuyor."

Kemer Nasıl El Değiştirdi?

İsmail Balaban'ın ikinci olarak tamamladığı 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, başpehlivan Ali Gürbüz, kural gereği art arda 3 başpehlivanlık unvanı alması nedeniyle altın kemerin ebedi sahibi olmuştu. Gürbüz'ün doping aldığının tespit edilmesi sonrasında Türkiye Güreş Federasyonunun aldığı kararla başpehlivanlık unvanını Balaban'a vermişti.

Geçen yıl kasım ayında er meydanında düzenlenen törenle Balaban, altın kemeri dönemin Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'den almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

ismail balaban ali gürbüz Kırkpınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title