Haberler

Altın Kemeri Bakan Vecdi Gönül Taktı

Antalya'da düzenlenen Yağlı Güreşlerde Ali Gürbüz'e altın kemeri Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül taktı.

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde Geleneksel 12'nci Tarım ve Seracılık Festivali çerçevesinde düzenlenen Yağlı Güreşlerde Fatih Atlı'yı uzatmada teknik puanla yenen Ali Gürbüz'e altın kemeri Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül taktı.

Ocak ayı içerisinde halı saha futbol turnuvası ile start verilen ve 27 Nisan'da yapılan Yörük göçüyle devam eden 12'nci Tarım ve Seracılık Festivali'nin son gününde yapılan güreşlere ilgi hayli büyüktü. 15 kategoride yapılan yağlı güreşlere Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül başta olmak üzere, Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, AK Parti Antalya Milletvekili adayı Veysel Dalmaz, MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yusuf Yurduğül ve Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya katıldı.

Karatepe Stadı'nı dolduran yaklaşık 10 bin kişi, ülkenin dört bir yanından gelen 54'ü başpehlivan olmak üzere 800 güreşçiyi izledi. Kumluca Yağlı güreşlerinin açılışında konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, gelenek haline gelen güreşlerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Çetinkaya'nın bu sene yapılacak olan güreşlerde başpehlivanlığı kazanan güreşçiye 3 bin TL ödül vereceğini açıkladı.

ALTIN KEMERİ BAKAN TAKTI

Güreşlerde elemeler sonucunda başpehlivanlık için finale kalan Ali Gürbüz ile Fatih Atlı karşı karşıya geldi. İki güreşçinin normal sürede birbirlerine üstünlük sağlayamaması karşılaşmayı uzatmalara taşıdı. Burada altın puan uygulamasında rakibinden bir puan almayı başaran Ali Gürbüz Altın Kemer'in sahibi oldu.

Gürbüz' Altın Kemer'i Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül taktı. Güreşlerin sonunda büyük, orta, başaltı ve Başpehlivanlık kategorilerinde dereceye girenlere Ak Parti Antalya Milletvekili adayı Veysel Dalmaz, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yusuf Yurduğül, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından ödüller verildi. Bu seneki güreşlerde ağalık ihalesine tek başına giren ve 75 Bin TL veren Yasin Çetin tekrar Kumluca Güreş Ağalığı'na seçildi. - Antalya / Kumluca

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title