Haberler

'Altın Karagöz'e Görkemli Açılış

Güncelleme:

Bursa'da, dünyanın 22 farklı kültürünü buluşturan '31. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda coşkulu bir törenle başladı.


Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından '56. Uluslararası Bursa Festivali' kapsamında, bu yıl 31.'si düzenlenen 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', görkemli bir açılış programıyla başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, bu yıl 31.'si gerçekleştirilen 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın kent için önemine değinerek, "Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, özgün formatıyla geleneksel çizgisini koruyarak bugünlere gelebilen, ülkemizin alanında tek yarışmasıdır. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen halk dansları ekiplerinin kendi kültürlerini özgürce yansıttığı 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması' ile Bursa'da barış, kardeşlik ve dostluk rüzgarları esiyor" diye konuştu.
Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de Bursa'da bu hafta halk danslarının en güzel örneklerinin sergileneceğini söyledi. Dünyanın 22 ülkesinden halk dansları ekiplerinin Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde bir araya geldiği organizasyon, sanatseverlerden çok yoğun ilgi gördü.

YÖRESEL DANSLAR İLGİ TOPLADI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu'nun özel gösterisiyle başlayan programda; 22 ülkenin dansçıları hep birlikte sahneye çıkarak birlik ve beraberlik tablosunu oluşturdu. Yarışmanın bu yılki katılımcı ülkeleri Arjantin, Arnavutluk, Azerbaycan, Başkurtistan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Filipinler, Gürcistan, Hindistan, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, KKTC, Makedonya, Moldova, Romanya, Şili, Tataristan ve Uganda'dan gelen halk dansları ekipleri, açılış programında sırayla sahneye çıkarak 3'er dakikalık gösterilerle kendilerini tanıttı. Halk dansları gösterilerini ilgiyle izleyen Bursalılar, konuk ekiplerin sahne performansını da alkışlarla ödüllendirdi.

'31. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın katılımcı ekipleri, yarışma gününe dek, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nun yanı sıra Atatürk Stadyumu Meydanı, Huzurevi, Podyumpark, Korupark, Nilüfer Nazım Hikmet Kültürevi, Yıldırım Kaplıkaya Cazibe Merkezi ile tüm ilçelerde de gösterilerini gerçekleştirecek. Yarışmanın finali ise 12 Temmuz Çarşamba akşamı Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kültürpark Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title