Haberler

Altın Güvercin Yeniden Kuşadası Semalarında

Kuşadası Belediyesi'nin düzenlediği 21.Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması, festival korteji, Atatürk Meydanında düzenlenen açılış töreni ve Gazibeğendi tesislerindeki kokteyl ile başladı.

Kuşadası Belediyesi'nin düzenlediği 21. Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması, festival korteji, Atatürk Meydanında düzenlenen açılış töreni ve Gazibeğendi tesislerindeki kokteyl ile başladı.

Açılış töreninde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, "Altın Güvercin'i Kuşadası semalarında bir kez daha uçurmanın gururunu yaşıyoruz" dedi. Açılış töreninin sonunda geleneksel olarak güvercin uçuruldu, daha sonra da Gazibeğendi tesislerinde kokteyl düzenlendi.

Türk pop müziğine sayısız beste ve şarkıcı kazandıran "Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması", belediye önünden başlayan festival korteji, Atatürk Meydanında düzenlenen açılış seremonisi ve belediye tarafından yeni açılan Gazibeğendi tesislerindeki kokteyl ile Kuşadalılarla 21. kez buluştu.

Atatürk Meydanında düzenlenen açılış töreni Organizasyon Komitesi Başkanı Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhanr, Organizasyon Komitesi Üyeleri Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün ile Ali Rıza Türker tarafından Atatürk anıtına çelenk konmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın müzik dünyasında yeni bir heyecan yaratacağını belirterek, "Bu yarışma sadece Kuşadası'na değil, Türkiye'ye mal olmuş bir organizasyondur. Pek çok ünlü sanatçının yolu ya bu yarışmadan geçmiştir ya da bu yarışma sayesinde ünlü olmuştur. Popüler müzik hayatımızda nice değerler kazandıran ve Türkiye'nin geleneksel anlamda sürdürülen tek müzik yarışmasıdır. Kuşadası Belediye Başkanı olarak böyle bir yarışmayı düzenlemekten ve ev sahipliği yapmaktan onur duyuyorum" dedi.

Festival açılışı ve kokteylin ardından adeta yıldız yağmuruna tutulan Kuşadası'nda ilk meydan konseri de gerçekleştirildi. İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'ndaki ücretsiz halk konserinde sahneye ilk olarak Halil Sezai çıktı. Sevilen şarkılarından seçkiler sunan ünlü sanatçı büyük ilgi görürken, daha sonra sahneyi Haluk Levent devraldı. Yaklaşık iki saatlik performansı ile parmak ısırtan ünlü sanatçıya konseri izleyen yaklaşık 10 bin kişi sık sık eşlik etti.

21. Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması kapsamında, Kuşadası her gece ünlü sanatçıları konuk edecek. 20 Haziran Perşembe günü Fettah Can ve Demet Akalın, 21 Haziran Cuma günü ise Bengü ve Kıraç sahne alacak. Altın Güvercin'in büyük finali ise 23 Haziran Saat: 21.00'de Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. 10 finalistin yarışacağı, İzel'in sahne olacağı büyük final, TRT MÜZİK kanalından naklen yayınlanacak. Büyük final gecesi, Barış Manço Ödülü'nün bu yılki sahibi Kenan Doğulu da Kuşadası'nda olacak ve bu anlamlı ödülü almak için sahneye çıkacak.

Kuşadası'nda şimdiden büyük heyecan uyandıran meydan konserlerinin her akşam saat 21.00'de başlayacağını açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, bu yıl 21. yılı kutlanan Altın Güvercin Müzik Yarışması ve Kuşadası Festivali kapsamında çok güzel bir program hazırladıklarını söyledi. Sadece Kuşadalıları değil, tüm müzikseverleri meydan konserlerine beklediklerini kaydeden Başkan Altungün, "Türkiye'nin gündemdeki ünlü isimlerini Kuşadalılarla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl geçen yıldan çok daha eğlenceli bir program oluşturduk. Özellikle Kuşadası'nı sarsacak meydan konserlerimizi izleyecek olanlar müziğe doyacak. Herkesi 19-21 Haziran tarihlerinde, akşam saat 21.00'de İsmail Cem Meydanı'ndaki ücretsiz halk konserlerine ve 22 Haziran'da kongre merkezi salonundaki büyük finale bekliyoruz" dedi.

Barış Manço Onur Ödülü Kenan Doğulu'nun oldu

Türkiye'nin ilk ve tek beste yarışması olan Kuşadası Altın Güvercin müzik Yarışması kapsamında her yıl verilen " Barış Manço Onur Ödülü"nün bu yılki sahibi Kenan Doğulu oldu.

Altın Güvercin Müzik Yarışması'nı düzenleyen Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, "Her yıl olduğu gibi müthiş bir heyecanın yaşandığı Altın Güvercin'in büyük finalinde bu yıl da bir dizi sürprizler yaşanacak. 'Barış Manço Onur Ödülü' bu yıl ünlü pop müzik sanatçısı Kenan Doğulu'ya verilecek " dedi.

Altın Güvercin Müzik Yarışması jurisi tarafından Barış Manço ödülüne layık görülen Kenan Doğulu, ödülünü almak üzere Kuşadası'na gelecek ve 22 Haziran Cumartesi günü Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek yarışmanın büyük finalinde sahneye çıkacak. Barış Manço onur ödülü geçtiğimiz yıllarda Sezen Aksu ve Zülfi Livaneli gibi sanatçılara verilmişti.

BÜYÜK FİNAL 22 HAZİRAN'DA FİNALDE 10 BESTE YARIŞACAK

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek beste yarışması için geriye sayım devam ederken, 22 Haziran gecesi Kuşadası-Efes Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda yarışacak 10 asıl ve 2 yedek finalist beste, ön jüri toplantısı sonucu belli oldu.

Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın ön jürisi İstanbul'da Müzik Eseri Sahibi Meslek Grubu'nda (MSG) toplandı. Başkanlığını Orkestra Şefi Garo Mafyan'ın üstlendiği ön jüri de Ali Rıza Türker (Düzenleme Kurulu Başkanı), Feyyaz Kuruş (Besteci-Aranjör),Gür Akad (Rock Gitaristi) ve Sadun Ersönmez (Altın Güvercin Yarışması Orkestra Şefi) yer aldı. Seçici Kurul ile birlikte iki günlük değerlendirme yapan ön jüri 157 katılımcı beste arasından on asıl, iki de yedek beste belirledi.

Türkiye'de yaşayan geleneksel tek müzik yarışması olan Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın büyük finali 22 Haziran 2013 Cumartesi gecesi Saat: 21.00'de Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde yapılacak ve aynı anda TRT Müzik kanalı tarafından naklen yayınlanacak.

Görkemli finalde heyecan fırtınasına ortak olup "Altın Güvercin"e erişmek için mücadele edecek ve aralarında Deniz Seki ve İlhan Şeşen gibi sürpriz ve ünlü isimlerin de yer aldığı 10 finalist beste ile bestecileri şöyle: Yalvarsam da Gelme- İlknur Abacık, 5 Dakika- Deniz Seki, Git- Selen Bağcı, Aşk Tek Başına- İlhan Şeşen, Işıklar- İlker Aydin, Hasret- Meltem Taşkiran, Hal mi Kaldı-Erdinç Erişmiş, Yolla- Vedat Genç, Konser- Korat Eriş, Seninle Sevdim- Neslihan Demirtaş. Ayrıca, Yılan- Soyhan Bigeer ve Güzelleşelim- Çağlayan Tufan Cici ise yedek iki beste olarak seçildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Barış Manço Kuşadası Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title