Haberler

Altın fiyatları düştü, petrol yatay

Güncelleme:

ABD'deki 1.9 trilyon dolarlık ekonomik canlandırma paketinin açıklanmasıyla, ABD Hazine tahvil getirilerinin yeniden yükselebileceğine ilişkin beklentilerle petrol fiyatları düştü ve altının ons fiyatı 1,710 dolar düzeyine kadar indi.

ABD'deki 1.9 trilyon dolarlık ekonomik canlandırma paketinin açıklanmasıyla, ABD Hazine tahvil getirilerinin yeniden yükselebileceğine ilişkin beklentilerle petrol fiyatları düştü ve altının ons fiyatı 1,710 dolar düzeyine kadar indi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefiklerinin (OPEC+) toplantısının üretimi ne kadar artıracağına ilişkin belirsizlik ve ABD ham petrol stoklarındaki artış ile petrol fiyatları yatay hareket ediyor.

Küresel emtia piyasalarındaki işlemlerde;

Brent petrol yüzde 1.00 artışla 63.33 dolar,

Batı Teksas yüzde 2.00 artışla 60.73 dolar,

altın yüzde 1.24 düşüşle 1,711.64 dolar,

gümüş yüzde 2.20 düşüşle 26.12 dolar,

bakır yüzde 2.83 artışla 9,276.50 dolar,

platin yüzde 2.06 düşüşle 1,182.02 dolar,

paladyum yüzde 0.37 düşüşle 2,364.60 dolar düzeyindeydi.

İç piyasada, gram altın 409 liraya, çeyrek altın 683 liraya, Cumhuriyet altını da 2,741 liraya geriledi.

ALB Forex araştırma ekibinin emtia bülteninde, Ukrayna'nın yumuşak öğütme buğday ihracat fiyatlarının geçen hafta ton başına 5.0 dolar arttığını ve Karadeniz bölgesindeki şiddetli donların ardından ilkbahar ürünü koşullarına ilişkin endişeleri desteklediğine işaret edilerek, "Çin'in Dalian Emtia Borsası'ndaki soya fasulyesi vadeli işlemleri Pazartesi günü, kısıtlı arz nedeniyle rekor seviyeye ulaştı ve bazı çiftçilerin daha yüksek kar potansiyeli nedeniyle soya alanlarını mısır lehine azaltması bekleniyor" denildi ve şöyle devam edildi:

"ABD Tarım Bakanlığı (USDA) Perşembe günü yaptığı açıklamada, soya fasulyesinin haftalık ihracat satışlarının 31 Aralık'ta sona eren haftadan bu yana en düşük hacim olan 238,700 ton olduğunu söyledi.

"Tahıllarda USDA, ABD'nin haftalık mısır ihracat satışları için sekiz ayın en düşük seviyesini ve bir yılın en düşük buğday çetelesini bildirdi.

"Buğday, yükselen trend desteğinden gelen alımların ardından, 660 dolar ara direnç bölgesi üzerine geçiş yaptı. 660 seviyesi üzerinde tutunmakta zorlanan buğdayda, bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda alımlar 670 seviyesine doğru hız kazanabilir.

"Mısır fiyatı Aralık ayından gelen yükselen kanal trendini Cuma günü aşağı yönlü kırmıştı. Bugün güne satışla başlayan fiyat 541.50 dolar seviyesini aşağı yönlü test ediyor. Düşüş eğilimi devam ettiği takdirde 530.80 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.

"Ocak ayı başından bu yana yükselen trend üzerinde hareket eden ve oluşan sıkışma formasyonunu yukarı yönlü kıran soya fiyatı geçtiğimiz hafta kırdığı düşüş trendine doğru ikinci kez onay aldıktan sonra 1408.25 seviyesini aşarak günü sert bir yükselişle tamamladı.

"Şeker fiyatı, yükseliş trendi üzerinde hareket ediyor. Geçtiğimiz hafta değer kaybetmeye başlayan şeker fiyatı trendin bulunduğu 16.00 dolar seviyesinde destek buldu. Yükseliş eğilimi üzerinde hareketin devam etmesi durumunda 16.50 ve 16.70 seviyeleri direnç seviyeleri konumunda bulunuyor. Trendin kırılması durumunda 15.40 bölgesine doğru satış baskısı sürebilir.

"Kahve fiyatı, dün 132.70 seviyesine gerilemesinin ardından bugün 134.00 dolar üzerine fiyatlanıyor. Yukarı alanda 134.60 seviyesi ilk direnç konumunda bulunuyor.

"Kakao fiyatı, kısa vadeli yükseliş trendi üzerine fiyatlanıyor. Trendin aşağısına geçilmesi durumunda 2600 seviyesi ilk destek olarak izlenebilir."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri İhracat Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title