Haberler

Altın Çocuk Yavuz Çetin Anısına

Güncelleme:

Teoman, Bulutsuzluk Özlemi, Moğollar, Fuat Güner, Aylin Aslım, Pentagram, Ogün Sanlısoy, Kurtalan Ekspres 5 Temmuz'da KüçükÇiftlik Park'ta.

Türk rock müziğinin Altın Çocuğu, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi gitarcısı Yavuz Çetin, 12'nci ölüm yıldönümünde sanatçı arkadaşları ve sevenleri tarafından 1. Yavuz Çetin Gitar Festivali ile anılıyor. Teoman, Bulutsuzluk Özlemi, Moğollar, Aylin Aslım, Fuat Güner, Pentagram, Ogün Sanlısoy, Kurtalan Ekspres gibi önemli isimlerin sahne alacağı 1. Yavuz Çetin Gitar Festivali, 5 Temmuz Cumartesi akşamı KüçükÇiftlik Park'ta gerçekleşecek.

Olağanüstü yeteneğiyle kısa müzik serüveninde milyonları etkisi altına alan, Türk rock müziğinin gelmiş geçmiş en iyi gitar virtüözü olarak anılan, Hendrix'in ruhunu taşıdığı iddia edilen ve aramızdan çok erken ayrılan Yavuz Çetin, ölümünün 12'nci yılında sevenleri ve arkadaşları tarafından müzikle anılacak.

Oğlu Yavuzcan Çetin tarafından organize edilen ve 5 Temmuz Cumartesi akşamı KüçükÇiftlik Park'ta gerçekleşecek olan 1'inci Yavuz Çetin Gitar Festivali'nde elde edilen gelir sanatçının ailesine aktarılacak.

Müzik serüvenine başladığı yıllarda aynı havayı soluduğu arkadaşları Gür Akad, Akın Eldes, Volkan Başaran, Tanju Eksek, MFÖ grubu üyeleri, Serdar Öztop, Batu Mutlugil, Zafer Şanlı gibi isimler de onur konuğu olarak festivalde yer alacak.

On yedi yaşında başlayan profesyonel müzik yaşamını; 1992 yılında Batu Mutlugil, Kerim Çaplı ve Zafer Şanlı ile birlikte oluşturdukları "Blue Blues Band"ı kurarak devam eden Yavuz Çetin, yaptığı beste ve söz çalışmalarında Rock ve Blues müziğinin ruhunu yansıtır.

1990'lı yıllarda Fuat Güner ile tanışmasının ardından stüdyo çalışmalarına geçen ve İzel- Bir Küçük Aşk, Kıraç- Deli Düş, Bir Garip Aşk Bestesi, Soner Arıca- Ayrılık, Turgut Berkes- Miranda ve Mindos, Göksel- Sabır şarkılarına gitarıyla eşlik eden Yavuz Çetin'in "İlk" albümü Ercan Saatçi prodüktörlüğünde hayat geçti. Yavuz Çetin tüm müzikleri ve sözleri kendine ait ikinci albümü "Satılık" için çalışmalarını tamamladıktan sonra 15 Ağustos 2001'de hayata veda etti. Ölümü ardından TMC Müzik tarafından albümü piyasaya çıkarıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yavuz Çetin Fuat Güner Teoman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title