Haberler

Alternatif Ürünün Dekar Başına 108 TL

Tütün üretiminden vazgeçip alternatif ürün yetiştiren üreticilere dekar başına yapılacak destek 120 TL'den 108 TL'ye düşürüldü.

Tütün üretiminden vazgeçip alternatif ürün yetiştiren üreticilere dekar başına yapılacak destek 120 TL'den 108 TL'ye düşürüldü.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın, "Tütün Üretiminden Vazgeçip Alternatif Ürün Yetiştiren Üreticilerin Desteklenmesine Dair Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" de Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, dekar başına ödeme tutarı 2009 yılı için 108 TL olarak tespit edildi.

Bakanlığın, "Sertifikalı Tohum Kullanımı Ve Sertifikalı Meyve/Asma Fidanı/Çilek Fidesi İle Kapama Bağ/Bahçe Tesisi Desteklemeleri Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Tebliğde belirtilen türlerin sertifikalı tohumluklarını kullanarak ekim-dikim yapan çiftçilere, 2008 yılında dekar başına belirtilen birim miktarlara göre ödeme yapılacak. Söz konusu ödeme tritikale, arpa, çavdar, yulaf, korunga, fiğ için 2.7 TL, buğday, yonca için 4.5 TL, susam, kolza, aspir için 3.6 TL, nohut, kuru fasulye, mercimek için 5.4 TL, çeltik, yer fıstığı için 7.2 TL, patates için 18 TL, virüsten ari meyve fidanı ile bahçe tesisi için 180 TL ödenecek. Narenciye, yarı bodur ve tam bodur meyve fidanı ile bahçe tesisi ve narenciye bahçelerinde aşılama ile çeşit değiştirme için 135 TL ödeme yapılacak. Ayrıca diğer meyve türleri ile bahçe ve bağ tesisi için 108 TL, Zeytin (Gemlik hariç) fidanı ile bahçe tesisi için 90 TL, sertifikalı Antepfıstığı anacı ile bahçe tesisi için 27 TL ödenecek.

"2008 Yılı Ürünü Hububat Ve Baklagil Üreticilerine Destekleme Primi Ödenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" de Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, yurt içinde 2008 yılında üretilen buğday, arpa, çavdar, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek üreticilerine, satış belgelerini ibraz şartıyla kilogram başına buğday için 4.5 Kr, arpa için 3.6 Kr, çavdar için 3.6 Kr, yulaf için 3.6 Kr, çeltik için 9 Kr, kuru fasulye için 9 Kr, nohut için 9 Kr ve mercimek için 9 Kr destekleme primi belirlendi.

Bakanlığın, "2008 Yılı Ürünü Kütlü Pamuk, Yağlık Ayçiçeği, Soya Fasulyesi, Kanola, Dane Mısır, Aspir Ve Zeytinyağı Üreticilerine Destekleme Primi Ödenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 2008 yılı ürünü destekleme primi miktarları kilogram başına; kütlü pamuk için 27 Kr, yağlık ayçiçeği için 18.9 Kr, soya fasulyesi için 20.7 Kr, kanola için 20.7 Kr, dane mısır için 3.6 Kr, aspir için 20.7 Kr ve zeytinyağı için 18.9 Kr olarak belirlendi. Bu Karar Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından düzenlenecek genelge ile Bakanlık İl Müdürlüklerine bildirilecek.

Destekleme primi ödemesinden yararlanmak isteyen üreticilerin son başvuru tarihi kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için 1 Nisan 2009, dane mısır için 30 Nisan 2009 olarak kararlaştırıldı. Destekleme primi ödemesinden yararlanmak isteyen zeytinyağı üreticilerinin tasiriye faturaları ile yapılacak son başvuru tarihi 2 Haziran 2009, ancak bu tarihten sonra satılan zeytinyağlarına ait alım satım belgelerinin son teslim tarihi ise 1 Ekim 2009 olarak belirlendi. (ANKA)

(NUR/BÜN)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title