Haberler

Altay, TBMM Başkanı Şahin ile Tartıştı

Anayasa Değişikliği Teklifinin TBMM Genel Kurulundaki Görüşmeleri, Gergin ve Tartışmalı Geçiyor.

Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmeleri, gergin ve tartışmalı geçiyor.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile CHP Sinop Milletvekili Engin Altay tartıştı. Şahin, Altay'ın birkaç kez, ''Sizin hukukçuluğunuza yazıklar olsun'' demesi üzerine, Engin Altay'dan özür dilemesini, yoksa İçtüzüğün disiplin hükümlerini uygulayacağını söyledi.

Teklifin, 3. maddesi üzerinde gruplar adına yapılan konuşmaların ardından, CHP ve MHP, İçtüzüğün 72. maddesine göre, 3. maddenin görüşmelerinin devam etmesini öngören ayrı ayrı önerge verdi. Önergeler reddedildi.

Daha sonra, madde üzerinde verilen 16 önergeden, İçtüzüğe göre 7'si işleme alınarak okutuldu.

-AK PARTİ'NİN HEDEFİ-

CHP'nin önergesi üzerinde konuşan Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, 2002'de iktidara gelen AK Parti'nin, olmazsa olmaz, değişmez bir hedefi olduğunu ifade ederek, ''Bu hedef, laik demokratik cumhuriyeti kaldırmak ve onun yerine yeni bir siyasal rejim ikame etmekti'' dedi.

AK Parti'li milletvekilleri, Özdemir'in sözlerine tepki gösterdi.

Sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, ''AK Parti iktidarı, demokratik cumhuriyetin olmazsa olmaz niteliklerine sahip çıktıkça; rahatsız olan, başı ve karnı ağrıyan bir zümre var. Bu çatı altında bu zümreyi kınıyoruz'' dedi.

Sataşma olduğu gerekçesiyle kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu da TBMM Başkanı Şahin'i, Özdemir'in Anayasa Mahkemesi kararını gündeme getirmesinden dolayı sataşma olduğu gerekçesiyle Kılıç'a söz vermesini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun, hangi gerekçeyle Kılıç'a söz verdiğini sorması üzerine, Şahin, CHP'li Özdemir'in, ''AK Parti'nin laik rejimi yıkmak için gelmiş bir parti olduğunu'' söylemesi nedeniyle söz verdiğini kaydetti.

-''ELİNİZİ KOLUNUZU SALLAMANIZ UYGUN DEĞİL''-

Bu sırada, bazı CHP'li ve AK Parti'li milletvekilleri karşılıklı olarak birbirlerine sataştı.

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay'ın ayağa kalkarak ısrarla söz istemesi üzerine, Başkan Şahin, Altay'a, ''Böyle celalli şekilde, elinizi kolunuzu sallayarak, Başkanlık Divanına bu şekilde davranışınız uygun değil. Bir eğitimci olarak, öğrencilerimize örnek olması gereken size, bu davranışı hiç yakıştıramadım'' diyerek, Altay'dan yerine oturmasını istedi. AK Parti'li milletvekilleri, Şahin'in bu sözlerini alkışla karşıladı.

CHP'li Altay da ''Sizin hukukçuluğunuza yazıklar olsun'' diye bağırarak, Başkan Şahin'e karşılık verdi. Şahin'in, ''Hakaret ediyorsunuz'' sözlerine karşılık Altay, ''Bana söz vermek zorundasınız'' dedi.

TBMM Başkanı Şahin de ''Söz verip vermemek takdiri bana ait'' diye konuştu.

Mehmet Ali Şahin, Altay'ın ısrarla söz istemesi ve ''Sizin hukukçuluğunuza yazıklar olsun'' sözünü tekrarlaması üzerine, Engin Altay'dan özür dilemesini, yoksa İçtüzüğün disiplin hükümlerini uygulayacağını söyledi. Şahin, CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu'ndan da milletvekillerine sahip çıkmasını istedi.

CHP'li Altay, daha sonra araya giren CHP'li milletvekillerince yatıştırıldı ve arka sıralara götürüldü.

TBMM Başkanı Şahin'in daha sonra birleştirerek oylattığı 7 önerge reddedildi.

Bu arada, Anayasa teklifinin Genel Kuruldaki görüşmelerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title