Haberler

SPOR Altay kadın futbolunda Avrupa'yı hedefliyor

Güncelleme:

SPOR Altay kadın futbolunda Avrupa'yı hedefliyor

VIDEO YOK

Mustafa KÖPRÜLÜ İZMİR, (DHA) -

Kadın futbolunda 1992-1996 yılları arasında faaliyet gösteren Altay, 24 yıl sonra oluşturulan yeni kadın takımıyla 3. Lig'de sezona iddialı hazırlanıyor. İzmir'in 106 yıllık çınarı, kadın futbolunda 5 yıl içinde Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeyi hedef olarak belirledi. Altay Kadın Futbolu Şube Sorumlusu Efe Aktuğ, Kadın futbolunu çok önemsiyoruz. Başkanımız Özgür Ekmekçioğlu ile görüştükten sonra böyle bir projeyi hayata geçirme kararı aldık. Kısa sürede 23 transfer yaparak takımı kurduk. Kariyerli oyuncular Altay ismini duyunca bize gelmek istediler. Hedefimiz çok hızlı bir şekilde 1. Lig'e yükselmek ve 5 sene içerisinde kulübümüzün Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak düzeye gelmesi dedi.

Konak Belediyespor'da 6 yıl forma giyip 5 şampiyonluk yaşadıktan sonra sakatlığı nedeniyle 2 yıl önce futbolu bırakan Monica Raluca Simes, teknik direktör olarak siyah-beyazlı takımın başına getirildi. Antrenörlük için UEFA B Lisansı aldığını belirten Rumen çalıştırıcı, Antrenör olmayı istiyordum ve o güzel gün geldi. Altay'dan çok güzel bir teklif aldım. Uzun soluklu bir proje olması ve Altay'ın hedeflerinin büyük olması nedeniyle teklifi hemen kabul ettim. İlk senemizde 2. Lig'e, gelecek yıl da 1. Lig'e çıkmak istiyoruz. Hedefimiz 5 sene içinde Şampiyonlar Ligi'nde yer almak diye konuştu.

Teknik direktör Monica Raluca Simes de, Futbol sadece erkekler için değil. Herkes oynayabilir mesajı verdi.

KAPTAN EYLÜL İDDİALI

Takım kaptanlığına getirilen Eylül Elgalp Tekten ise iddialı açıklamalar yaptı. A Milli Takım formasını 77 kez terlettiğini, Dünya Kupası elemesi ve Avrupa Şampiyonası'nda oynadığını hatırlatan 29 yaşındaki kaptan Eylül, kariyerinde Trabzonspor'dan sonra ikinci kez büyük bir camiaya geldiğini söyleyerek, Üç buçuk yaşında bir kızım var. Anne olduktan sonra futbola ara vermiştim. Futbola döndüğüm için çok mutluyum. 3. Lig'deyiz ama buraya ait değiliz. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi diye konuştu.

Sporun cinsiyeti yok diyen tecrübeli krampon, Zeki olan herkes bu oyunu oynayabilir. Kadın futboluna toplumun bakış açısı da değişiyor. Son dönemde erkek ve kadın A Milli takımlarının birlikte yol alması bizim için çok önemliydi. Bir erkekle fiziksel olarak eşit değiliz ama biz de kendi kategorimizde gayet başarılıyız şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Altay Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500

Yorumlar (1)

Fahri IŞIK:

Çıktığımız bu uzun soluklu yolda başarılar dileriz ????

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title