Haberler

Altan Tan: Bu Halk ile Kemal Atatürk Baş Edemedi

Güncelleme:

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirirken Kur'an'ı Türklere Kürtlerin öğrettiğini savunarak, "Bu halk ile İsmet İnönü, Kemal Atatürk baş edemedi. Nemrut bile baş edemedi. Bu halk Bediüzzaman Said Kürdi'nin torunlarıdır" dedi.

"ATATÜRK BAŞ EDEMEDİ"

Altan Tan, partisince Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde 100'üncü Yıl Parkı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Mitinge katılan kalabalığa seslenen Altan Tan, Kuran'ı Türklere Kürtlerin öğrettiğini öne sürdü. Erdoğan'a en büyük desteği Kürtlerin verdiğini ifade eden Tan, "Cumhurbaşkanı elinde Kur'an, Kürdistan'da geziyor. Kurban bu Kur'an'ı Kürtler ezbere biliyor, ezbere. Başımızın gözümüzün üzerinde Kur'an'ın yeri var. Kürtler, Türkler'den 200 sene önce Müslüman oldular. Bütün dini, diyaneti Kürtler, Türk kardeşlerine öğrettiler. Bu halk ile İsmet İnönü, Kemal Atatürk baş edemedi. Nemrut bile baş edemedi. Bu halk Bediüzzaman Said Kürdi'nin torunlarıdır. Fatih Sultan Mehmet'in hocası Kürt'tü. Götür Kur'an'ı götür, Marmaris'te, Bodrum'da, İzmir'de göster. Rizeli müteahhitlere göster, hırsızlık yapmasınlar. Elinde Kur'an, cebinde Kenan Evren'in Anayasası var. En dar zamanında Tayyip Erdoğan'a desteği Kürtler verdi. Yani bu halk verdi. Kürtler laz müteahhitler gibi değil. İhale için seni desteklemiyorlar. İktidara geldiklerinde Kürtleri unuttular. Böyle kardeşlik olur mu? Olmaz." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Altan Tan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500

Yorumlar (284)

KeremtatarmobilWeb@haberler.com:

Ulan hırbo sizede biz Konuşmayı öğtettik,,bak bir Şeyler anlatmaya çalışıyorsun sayemizde

52
26
yanıtYanıtla
......mobilWeb@haberler.com:

Ben bir Türk olarak oyumu hdp ye veriyorum onlarla birşeylerin değişeceğine inanıyorum

22
52
yanıtYanıtla
enginmobilWeb@haberler.com:

İsteseydi topunuzun kökünü kuruturdu ama o sizin Türk düşmanlığı yaptığınız gibi kürd düşmanlığı yapmadı....

51
22
yanıtYanıtla
os oss:

bazı insanlar hdp ye , selahattin Demirtaş a sempati duyuyor. bu insanların samimiyetine güvenmeyin. akp chp mhp li olun ama hdp ye kanmayın. kürt kardeşler sizde kanmayın.

35
28
yanıtYanıtla
Osmanlılı:

Ne mutlu TÜRK üm diyene

41
17
yanıtYanıtla
alpmobilWeb@haberler.com:

Eger akp size bu haklari tanimasa sen oyle konusabilirmiydin bi dusun bakalim.

6
48
yanıtYanıtla
CAMOKAAA Mobil-ANDROID:

hdp tam anlamiylan islami parti niye diyeceksiniz çünkü dini alet etmiyor akp gibi icinde yasiyor

15
38
yanıtYanıtla
HAKAN:

BU TİP KONUŞMALAR VE BU ADAYLARLA HDP BARAJ AŞARMI????AŞŞADA TAŞARMI????AZ ÇOK HDP SEMPATİSİ OLANA SOĞUK DUŞ ALDIRMIŞTIR BU GERÇEK YÜZ. . . . OYUM HDP YE DİYE KAÇ KEZ YAZDIM. . . VE ŞİMDİ ÖZÜR . DİLERİM. . . DİYORUM. . . OYUM CHP YE. . .

48
4
yanıtYanıtla
AhmettMobil-IOS:

Ulan senin Vatanın dinin belli değil ki

30
20
yanıtYanıtla
Tc:

Ne diyor bu anlayan varmı

30
17
yanıtYanıtla
Tüm 284 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title