Haberler

Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung Afganistan'da (2)...

Nya Savunma Bakanı Franz Josef Jung Afganistan'da (2)...

NYA SAVUNMA BAKANI FRANZ JOSEF JUNG AFGANİSTAN'DA (2)...

- ALMAN BAKAN AFGAN MESLEKTAŞI İLE BİRARAYA GELDİ

- JOSEF JUNG :

- "AFGANİSTAN'A YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEKTİR"

AMRUDDİN GURBAN

KABİL (İHA) - Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung, resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Afganistan'ın başkenti Kabil'e geldi.

Franz Josef Jung temasları sırasında, Afgan meslektaşı General Abdülrahim Vardak ile Savunma Bakanlığı'nda biraraya geldi.

Savunma Bakanlığı Basın ve Konferans Merkezi'nde gerçekleştirilen ortak basın toplantısında , Afganistan Savunma Bakanı Abdülrahim Vardak iki ülke arasındaki dostluğa değinerek,"Almanya, Afganistan'ın iyi gününde kötü gününde hep yanında olmuştur. İki ülke arasındaki dostluk çok eskilere dayanıyor" dedi .

Almanya'nın, yeniden yapılanma sürecine ve Afgan ordusuna sağladığı desteklere değinen Vardak ,"Afganistan'da yeniden yapılandırma süresince Almanya'nın Afgan ordusuna, polise ve hükümete büyük yardımları oldu. Ordudaki tank birliğine ve 209'uncu kolorduya eğitimler verildi. Yeniden yapılandırma sürecine katkılar devam ediyor" şeklinde konuştu.

Vardak, Afganistan'ın kuzeyinde yer alan iki ilde Almanya destekli İl İmar Ekibi (PRT) eşliğinde yeniden yapılandırma kapsamında çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi.

Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung Afganistan'a ve Afgan halkına verdikleri önemi belirterek, ülkedeki başlıca sorun olan eğitim konusunu dile getirdi.

Josef Jung, "Afganistan'da şu anda 6 milyonun üstünde öğrenci var. Bunların sadece 1 milyonu kız öğrencilerden oluşuyor. Taliban rejiminde kız çocukların eğitim alması, okula gitmesi söz konusu değildi. Ancak şimdi kız öğrencileri de eğitim sistemine dahil ediyoruz" dedi.

Afgan öğrencilerin sorunlarına değinen Jung, öğrencilerin yüzde 60'lık bir bölümünün ihtiyacını karşılayacak medikal gereçleri temin edeceklerini bildirdi. Bakan ayrıca su kaynaklarını da arttıracaklarını söyledi.

Afganistan'daki yeniden yapılandırma süreci dahilindeki tüm gelişmelerin kendilerini ilgilendirdiğini belirten Franz Josef Jung, Afganistan'ın dört bir yanında yeni projeler ve girişimlere destek sağlamak amacıyla finansal yardımlarına devam edeceklerinin sözünü verdi .

Jung , Afgan meslektaşı Vardak'la görüşmesinin ardından Devlet Başkanı Hamit Karzai ile biraraya geldi. Görüşme basına kapalı olarak gerçekleştirildi .

Afganistan'da NATO bünyesinde ISAF'ta 3 bin 155 Alman askeri görev yapıyor.

(AG-İÖZ-İÖZ-BA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title